avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie europeana
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie europeana

Sunt divortata si am in intretinere un copil in varsta de 15 ani. Fostul sot este stabilit in Germania, unde a solicitat alocatia de stat pentru copil. Statul german a platit retroactiv, incepand cu ianuarie 2007 si pana in prezent, alocatia de stat, insa tatal pastreaza banii ptr. el. Exista vreo posibilitate ca acesti banii sa revina celui care are in intretinere copilul sau nu; oricum pensia de intretinere pe care o plateste tatal, este mult mai mica decat alocatia de stat.
Va multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 12:36, 23 Iulie 2009
Sa inteleg ca daca lucrezi in Germania, poti avea copii oriunde in UE, poti sa nu le platesti pensie de intretinere in schimb ptr. toti poti cere alocatie de stat???!! Si o si primesti fara sa ai vreo obligatie, mie mi se pare putin cidata aceasta reglementare!!! C eziceti?
In general dreptul familiei din germania e destul de ciudat!:D

Si da, alocatia se imparte in doi, astfel ca fiecare parinte are dreptul la o parte din alocatie!
Exista posibilitatea sa primiti dvs direct alocatia de la statul german (daca tatal locuieste si munceste in Germania) insa in cazul asta tatal are dreptul sa scada pensia de intretinere cu jumatate din cuantumul alocatiei...
Iar procedura concreta n-o stiu...

Si da, oriunde ar locui copilul pe teritoriul UE, are dreptul la alocatie...
Insa pentru asta va trebui sa renunte la alocatia din statul unde locuieste...

Aici nu pot spune cu siguranta daca tatal are sau nu dreptul la alocatie, deoarece depinde de mai mult factori, insa regula generala este cea de mai sus: are dreptul la alocatie!
Este foarte posibil ca tatal sa primeasca jumatate din cuantumul alocatiei prevazute de legislatia germana. Daca tatal ar primi intreaga suma de la guvernul german, copilul nu ar mai primi alocatia in Romania. Mama nu poate beneficia de jumatate din cuantumul alocatiei de stat prevazuta de guvernul german deoarece nu lucreaza legal in Germania si nici nu este cetarean german, ei nu i se aplica prevederile legistatiei germane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil nascut in germania - drepturi anca f anca f va rog sa ma lamuriti daca este cazul pentru completarea formularelor E401 si 411 in cazul nostru: - copil nascut in germania din mama romanca si tata ... (vezi toată discuția)
Alocatia europeana pentru copii se poate obtine daca sunt divortata? dia_dia45 dia_dia45 Buna dimineata. Poate cineva sa ma lamureasca in leg cu o problema legata de alocatia europeana? Alocatia europeana pt copii se poate obtine in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara minor cu un parinte angajat in germania iolaru iolaru Fostul meu sot se afla in Germania, cu actuala lui familie, unde lucreaza, cu contract de munca. Am aflat recent de la o cunostinta al carei sot lucreaza in ... (vezi toată discuția)