avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acordul proprietarilor imobilelor aflate deasupra unui ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acordul proprietarilor imobilelor aflate deasupra unui magazin de mobila

Este necesar acordul vreunui proprietar pentru infiintarea unui magazin alimentar de tip supermarket atata vreme cat blocul la darea in folosinta si in proiectul original are tot un magazin ?

Acest nou magazin alimentar ar reprezinta un avantaj deosebit pentru locuitorii intregii zone contribuind la cresterea calitatii vietii prin oferirea spre vanzare a unor sortimente alimentare de o larga gama atent selectionate de la producatori de cea mai buna calitate precum si preparate de panificatie, carne etc proaspat preparate in magazin pentru a satisface si cerintele consumatorilor ce doresc sa economiseasca timp dar sa evite clasicul fast food.

Este necesara realizarea unor modificari minore ce constau in astuparea a 8 guri de aerisire de la baza peretelui blocului si re-realizarea lor imediat sub planseul primului etaj pentru a inlesni eliberarea aerului provenit de la hotele cuptoarelor.

De asemenea pentru asigurarea unei temperaturi ambientale optime pentru confortul clientilor si al angajatilor dar si al unor anumite sortimente alimentare este necesara montarea a 8 aparate de aer conditionat de performanta industriala imediat sub noile aerisiri mentionate mai sus.

Pentru fluidizarea aprovizionarii cu marfa este nevoie de astuparea usii care deserveste initial magazinul de mobila si realizarea unei cai de acces la cel mult 10 metrii distanta.

Pentru stocarea corecta a multitudinii de sortimente oferite este necesara inchirierea subsolului unei singure scari dintre cele doua ale acestui bloc pentru dotarea cu o camera frigorifica,o camera pentru depozitarea temporara a deseurilor dar si un spatiu generic de depozitare a produselor ce nu necesita temperaturi deosebit de reduse.

Aprovizionarea zilnica de la distribuitori necesita un program al angajatilor ce incepe la ora 6 dimineata cand se realizeaza transportul catre subsol si/sau aducerea la rafturi de la subsol.
De sarbatori programul angajatilor poate include realizarea operatiunilor mentionate dar si a anumitor unor operatiuni de mentenanta in timpul noptii pentru a acomoda dorintele clientilor din acele perioade. In afara perioadelor speciale mentionate este necesar un program de noapte pentru aceleasi operatiuni o data la doua luni. Clientii au accesul intre orele 8-22.

Cel mai recent răspuns: cris0811 , utilizator 00:35, 12 Noiembrie 2015
foarte frumos suna prezentarea dvs! in teorie, ca in practica nu pot spune decat "vai de capul meu!". prefer sa merg pe jos 1 km cu sacosile in spate decat sa mai stau vreodata deasupra unui magazin alimentar. evident ca veti avea nevoie de acordul vecinilor, ca doar activitatea dvs ii va deranja cumplit! sa va spun cum vibreaza perete blocului de la un singur aparat din asta industrial?? sau cum tot mirosul de la gurile de aerisire intra in casa? sau cum esti nevoit sa te trezesti zilnic la 5-6 dimineata ca incep livrarile la supermarket?? si astea sunt doar cateva din inconveniente. daca asta inseamna sa creasca , calitatea vietii, atunci inseamna ca nu mai stiu eu ce inseamna calitate!
intr-adevar, destinatia este cea de spatiu comercial si asta nu veti fi nevoit sa schimbati. insa pentru avizul de functionare veti avea nevoie cu certitudine de acordul vecinilor. ca una e sa functioneze o croitorie acolo, alta e un magazin de mobila si cu totul altceva un magazin alimentar sau un restaurant. si daca nu ma credeti intrebati-l pe presedintele asociatiei unde am locuit, care la acest moment raspunde pentru ca si-a dat acordul de la sine putere!
In debutul articolului Dl. Student11 a spus: " infiintarea unui magazin alimentar de tip supermarket ". Ce se modifica tehnologic ?
Caz concret in Bucuresti, sect. 2.
Aceeasi situatie: la parterul blocului construit in 1979 a fost magazin de paine, pe atunci acestea comercializau si lapte/iaurt. Dupa revolutie si-a pastrat cativa ani specificul, dar dupa o perioada si-a schimbat obiectul de activitate in banca comerciala. In urma cu mai mult de doi ani banca a plecat, spatiul a stat liber un an si ceva, pana in iarna cand proprietarul spatiului a gasit un supermarket interesat de inchirierea acestuia.
La inceput, proprietarul s-a lovit de aceeasi situatie descrisa mai sus: locatarii de la etajul 1 nu erau de acord cu schimbarea specificului acestui spatiu comercial... Dar i-am explicat ca destinatia initiala a fost spatiu comercial alimentar si l-am sfatuit sa vorbeasca la primarie.
Evident ca primaria sect.2 i-a spus ca nu are nevoie de acordul asociatiei, din primavara functioneaza la parterul blocului acel supermarket.
...ceea ce era de demonstrat !
Legat de topic: ma bate gandul sa deschid SC sau PFA sau II, never mind.
Activitatea mea este exclusiv on-line, picior de client sau furnizor nu calca la mine acasa.
Ca sediu social nu am alta idee decat garsoniera mea ...
DE CE trebuie sa cer acordul vecinilor pt. a putea face sediul social la mine ???
Daca locatara de deasupra mea, dereglata care ma inunda de 2 ori pe an nu e deacord, nu dau drumul la firma ?
Ce sa ii fac, o acuz de subminarea economiei nationale ? :P
Ultima modificare: Miercuri, 11 Noiembrie 2015
BraveHeart, utilizator
nu s-a demonstrat nimic. acolo nu a fost niciodata magazin alimentar, si nici vreun magazin cu asemenea program de lucru. motiv pentru care se va solicita acordul, asa cum i-a fost solicitat si supermarket-ului aflat la parterul blocului unde am locuit. acolo erau magazine din 1977. si da, e vorba si de modificari tehnoogice. daca citeati tot thread-ul ati fi vazut ca acolo se si produce ceva, nu numai ca se vinde.

Alte discuții în legătură

Închiriere spațiu cu destinație în cf ,,spațiu comercial'': am sau nu nevoie de acordul asociației de proprietari pentru autorizare? la primărie mi s-a dat un răspuns ambiguu spiriy2005 spiriy2005 Buna ziua, Intentionez sa inchiriez la parterul unui bloc un spatiu comercial (incadrat in cartea funciara ca spatiu comercial) si sa desfasor activitati de ... (vezi toată discuția)
Schimbarea destinatiei unui spatiu camercial Doldrums Doldrums Buna ziua. La parterul blocului in care locuiesc s-a deschis recent un restaurant in incinta unui spatiu comercial(a fost spatiu comercial de la ... (vezi toată discuția)
Asoc.de proprietari romarta.slobozia@gmail.com romarta.slobozia@gmail.com Buna seara , Detin un spațiu comercial , doresc să l închiriez unui supermarket. Clientul dorește înainte de semnarea contractului , acordul Asoc de ... (vezi toată discuția)