avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Tergiversarea dosarului, petitie la care nu am primit ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Tergiversarea dosarului, petitie la care nu am primit raspuns

Buna ziua,
Sunt impiedicat de catre Casa Judeteana de Pensii sa ma folosesc de un drept cuvenit, adica pensia pentru limita de varsta, deoarece mai bine de un an de zile, pe calculul facut chiar de aceasta, imi tergiverseaza dosarul. Mai mult de atat, intre timp am facut un infarct si am fost dus de urgenta la Spitalul Floreasca din capitala. In urma acestui necaz am facut o petitie in care am atasat biletul de iesire din spital prin care imploram sa mi se rezolve mai rapid dosarul deoarece am si eu nevoie de bani pentru medicamente, regim, etc…Drept raspuns aceasta mi-a trimis postal instiintarea, ca, contestatia mea, care de fapt era o petitie, se va trimite la Comisia Centrala de Contestatii din cadrul CNPP Bucuresti. Mi-am dat seama ca este o bataie de joc si am fost la Bucuresti sa ma interesez daca intr-adevar a ajus asa ceva acolo. Bine-nteles ca cei de acolo mi-au confirmat ca nu fusese trimis asa ceva si oricum comisia respectiva rezolva contestatii, nu necazurile pensionarilor. Asi dori un sfat de la dumneavoastra, deoarece mi s-a spus ca o instanta, pentru asemenea fapte, nu ar admite acuzatia de abuz in serviciu iar eu altceva nu am gasit. Asi incerca sa initiez un dosar, daca este nevoie, pe contencios administrativ, nu pe litigii de munca.
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:29, 4 Noiembrie 2015
procesomanul a scris:
Asi incerca sa initiez un dosar, daca este nevoie, pe contencios administrativ, nu pe litigii de munca.

Pentru ceea ce ați expus în mesajul de mai sus nu aveți cum să vă judecați la secția de contencios administrativ. Chiar dacă cererea de chemare în judecată ar ajunge la această secție, ea ar fi trimisă la cea de asigurări sociale.

Trebuie să vă adresați instanței cu o cerere de chemare în judecată întemeiată pe dispozițiile art. 153, lit. f) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu ce casa de pensii se judeca pentru refacerea unei decizii de pensionare GaryMoore GaryMoore Buna seara, Daca o persoana a fost integrata gresit in grupa a II-a de munca, avand dovezi ca apartine grupei I si a contestat in termen decizia Casei de ... (vezi toată discuția)
Comisia centrala de contestatii nu a raspuns la contestatia mea impotriva deciziei de pensie cris_kiri cris_kiri Buna ziua! Ma numesc Cristina si va scriu in numele mamei mele. Anul trecut in luna ianuarie si-a depus dosarul in vederea pensionarii pentru limita de varsta ... (vezi toată discuția)
Intrebare delicata ! procesomanul procesomanul Buna ziua, La un Tribunal Judetean, pe sectia civila, fapta functionarului public de la Casele Judetene de Pensi, poate primi si sanctiuni disciplinare, ... (vezi toată discuția)