avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... AMENDA ABUZIVA POLITIE
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

AMENDA ABUZIVA POLITIE

Buna ziua,
M-am trezit la usa cu politia locala sect.3, care mi-a inmanat un "Proces verbal de constatare contraventie"intocmit de Politia Cluj-Napoca din care rezulta ca in data de 11.05.2015 autoturismul marca MERCEDES de culoare rosie cu nr.B-63-THM a stationat pe trotuar.PV a fost intocmit in lipsa si identificarea proprietarului s-a facut din baza de date.
1. Nu am fost in viata mea la Cluj
2.Nu am plecat anul acesta din Bucuresti
3.Autoturismul meu este OPEL CORSA gri
4.CNP-ul din PVCC este gresit.Nu corespunde cu al meu.
Politistii care mi-au adus PVCC-ul mi-au zis sa fac o contestatie la Judecatoria sect.3 in termen de 15 zile.
Va rog frumos sa ma ajutati ! Cum fac contestatia?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ileana567 , utilizator 16:08, 4 Noiembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Începând de la, 1 ianuarie 2015, se aplică un nou termen maxim obligatoriu pentru comunicarea proceselor-verbale de constatare a contravenţiei, acesta fiind crescut de la o lună, la două luni. Modificarea a fost reglementată prin Ordonanţa Guvernului nr. 5/2015, publicată în Monitorul Oficial nr. 78/2015.

Daca nu a fost comunicat in acest termen puteti cere constatarea prescriptiei executării sancţiunilor contravenţionale,
De asemenea puteti solicita instantei sa oblige politia sa faca dovada ca a fost comunicat in termenul maxim admis , iar comunicarea acestuia de catre politia locala nu poate inlocui obligatia de a fi comunicat postal cu confirmare de primire

De asemenea aveti 15 zile obigatia sa faceti contestatie.
Exista si alte cauze de anulare ,dar depinde cum este intocmit..
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2015
DenisRif, utilizator
Sa inteleg ca trebuie sa ma duc la Cluj? Procesul verbal a fost incheiat in data de 08.09.2015 si spune ca fapta (stationare pe domeniul public in zona de actiune a indicatorului "OPRIREA INTERZISA") a fost comisa pe data de 11.05.2015.Eu am primit PVCC astazi 04.11.2015.Am pe verso stampila de la politie.
~ Conținut șters la cerere ~
Sa inteleg ca eu trebuie sa fac o plangere contraventionala pe care sa o trimit prin posta la Judecatoria Cluj-Napoca, la care anexez copie PVCC, copie talon auto, copie CI si sa solicit judecarea in lipsa. Trebuie sa mai platesc taxa de timbru ?

Alte discuții în legătură

Stiati ca? Florin111 Florin111 Dosar nr. R O M Â N I A TRIBUNALUL CLUJ SECŢIA MIXTĂ DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV ŞI FISCAL, DE CONFLICTE DE MUNCĂ SI ASIGURĂRI SOCIALE DECIZIA ... (vezi toată discuția)
Abuz - amendat pentru ca nu as fi acordat prioritate pietonilor cristisangeorz cristisangeorz La o trecere pt pietoni, in mun. Cluj-Napoca, am acordat prioritate pietonilor anagajati in traversare, dupa care am plecat; pe trecere nu ma era nici o ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala adrianateo adrianateo Buna seara! Am stationat cu camionul de peste 7,5 t in apropierea locuintei mele, un echipaj de politie rutiera mi-a dat amenda de 3000ron fara a-mi intocmi ... (vezi toată discuția)