avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Abuz - amendat pentru ca nu as fi acordat prioritate ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Abuz - amendat pentru ca nu as fi acordat prioritate pietonilor

La o trecere pt pietoni, in mun. Cluj-Napoca, am acordat prioritate pietonilor anagajati in traversare, dupa care am plecat; pe trecere nu ma era nici o persoana. Dupa 100 m m-a oprit un echipaj de politie si m-a amenintat ca imi suspenda permisul de conducere pentru neacordare de prioritate pietonilor si santajandu-ma cu asta m-au obligat sa semnez un proces-verbal pentru alta contraventie. Nu se poate face nimic pentru a se evita astfel de abuzuri? Aveam un martor in masina, dar si ei erau doi.
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 12:26, 18 Octombrie 2010
In termen de 15 zile de la comunicarea PV ,formulati contestatie impotriva acestuia la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
In sustinerea punctului dvs de vedere ,precizati si existenta de martor ,pe care soliciati sa fie audiat
Formulati plangere contraventionala la Judecatoria Cluj Napoca . Solicitati in plangere ca Politia sa faca dovada existentei contraventiei , intrucat sarcina probei revine agentului constatator , potrivit jurisprudentei CEDO . De asemenea indicati si dvs martorul care era cu dvs in masina .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legitimare refuzata, amenda fara vina IstvanBako IstvanBako Buna ziua. Azi am fost oprit in Cluj Napoca de politia rutiera pe strada Dorobantilor. Motivul este: \\"Neacordare de prioritate a pietonilor\\". Eram ... (vezi toată discuția)
Contestare pv pentru neacordarea de prioritate pe trecerea de pietoni. am șanse de câștig dacă nu e completat la secțiunea martori? DannielS DannielS Am fost oprit de catre un echipaj de politie rutiera cu pretextul ca nu am acordat prioritate pietonilor pe trecere. Pe trecere nu se aflau pietoni si nici ... (vezi toată discuția)
Cum contest un proces verbal (contraventie rutiera pieton)? ioanm94 ioanm94 Buna ziua! Astazi am avut ghinionul sa primsc o amenda(97.5 RON) pe nedrept sau cel putin asa consider.In calitate de pieton am traversat o stada ... (vezi toată discuția)