avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie politie plangere penala - procedura
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie politie plangere penala - procedura

Buna ziua,
Doresc sa stiu cum sa procedez cand sunt chemat la politie ca am depusa o plangere penala.
Am avut o altercatie verbala cu cineva intro seara in fata curtii mele si acesta a chemat politia spunind ca l-am lovit.Politia a sosit si la intrebat unde a fost lovit deoarece nu avea nici un semn.Eu am spus ca nu l-am lovit.Mentionez faptul ca nu a fost nimeni de fata la aceasta altercatie si nici cand a venit politia.Eu am dat politistilor datele mele.Acum 2 zile am primit o citatie de la politie sa ma prezint acolo pt.ca am o plangere penala pe numele meu.Nu stiu ce sa fac????
Cel mai recent răspuns: garson , utilizator 15:22, 5 Noiembrie 2015
Trebuie sa dati curs citatiei, sa va prezentati la politie si sa spuneti situatia reala,partea civila/vatamata trebuie sa dovedeasca faptele.
Trebuie sa dau curs citatiei si sa declar tot ce sa intimplat.Eu pot sa vad plangerea care a fost facuta?
Cred ca initial o sa fiti audiat in calitate de martor, depinde de organul de urmarire penala daca doreste sau nu sa va arate plangerea.
Ce inseamna ca in calitate de martor?
Umarirea penala incepe in rem, când din datele şi probele existente în cauză rezultă indicii rezonabile că ati săvârşit fapta pentru care s-a început urmărirea penală, procurorul dispune ca urmărirea penală să se efectueze în continuare si faţă de dvs, moment in care dobânditi calitatea de suspect. Daca nu ati dobandit aceasta calitate, audierea se poate face doar in calitate de martor.
Martorul este subiect procesual si este audiat asupra unor fapte sau împrejurări de fapt care constituie obiectul probaţiunii în cauza în care a fost citat.

Alte discuții în legătură

Plângere penală MariusDaniel94 MariusDaniel94 Buna ziua azi am fost instintat ca exista o plangere penala impotriva mea care a fost depusă pe data de 20 septembrie 2019.despre care eu nu stiam nimic este ... (vezi toată discuția)
Acuzat de agresiune fizica Radu Palu Radu Palu Am avut acum cateva luni o altercatie cu sora mea in cursul careia ea m-a provocat si i-am tras vreo doua palme. Ceea ce mi-a parut rau deja atunci pe loc. ... (vezi toată discuția)
Audiere inainte de inceperea up in rem viorelv viorelv Va rog sa-mi răspundeți ce se întâmplă dacă polițistul ma audiaza ca suspect sau ca martor pe tipizat cu privire la comiterea unei fapte prevazute de ... (vezi toată discuția)