avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat de agresiune fizica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat de agresiune fizica

Am avut acum cateva luni o altercatie cu sora mea in cursul careia ea m-a provocat si i-am tras vreo doua palme. Ceea ce mi-a parut rau deja atunci pe loc.
Dupa aceea n-am mai vorbit. Acuma primesc un telefon de la Politie si sunt informat de catre politistul respectiv ca lucreaza la un dosar referitor la acest caz si sa ma prezint maine la sectie "pt. a discuta".

Ce ma sfatuiti sa fac?
Chemarea a fost telefonica (prima data am crezut ca-i vorba de unu din tepele prin care se incearca sa se convinga victimele sa transfere bani prin Wetern Union).
Sa ma prezint sau sa astept ceva in scris?
Nu stiu daca ea detine o constatare medico-legala. Pot afla asta de la politist? Pot cere sa vad dosarul?
Sa recunosc sau nu?

O intelegere amiabila nu cred ca este de considerat, dat fiind faptul ca altercatia era clar provocata de ea. Doar ca scopul a devenit abia acum clar.

Are fapta un termen de presriere?

N-am avut pina acum nici un fel de condamnari (sau procese) penale.


Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2015
Radu Palu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Palu , utilizator 10:36, 5 Ianuarie 2016
Daca ati fost sunat, va recomand sa va prezentati, citarea se poate face si prin nota telefonica, nu numai in scris.
Exista un termen de prescriptie al raspunderii penale dar nu e cazul sa va ganditi acum la asa ceva, este vorba de ani de zile.
Multumesc.

Cum ma sfatuiti sa ma comport la "discutia", care presupun ca va fi un interogatoriu? (Desi politistul nu a pronuntat niciodata acest cuvant, tot ce a spus a fost ca doreste sa ne intalnim pt. a discuta problema. Are asta vreo relevanta?)

Cum pot afla ce se afla momentan deja la dosar? (Martori, certificat medico-legal, etc.) De fapt nu cunosc nici acuzatia foarte precis, mai ales gravitatea ei (zile spitalizare sa zicem, desi n-a fost cazul).
Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2015
Radu Palu, utilizator
Depinde in ce calitate sunteti chemat, martor sau suspect.
Daca sunteti chemat in calitate de suspect, veti fi informat cu privire la fapta pentru care sunteti cercetat şi încadrarea juridică a acesteia, dosarul nu o sa vi-l prezinte, dvs aveti dreptul sa nu declarati nimic daca asa considerati, desi nu cred ca este cazul.
Organul de politie are obligatia sa va aduca la cunostinta invinuirile si in ce calitate ati fost citat(puteti fi citat inclusiv prin telefon),in functie de ce va spune politistul(incadrarea juridica a faptei) incercati o impacare cu partea vatamata.
De discutat discutați dar o sa se și scrie...
Veți fi audiat.

Dacă ați avea avocat acesta ar putea sa va spună ce sa faceți și ce sa declarați. Doar avocatul care va reprezinta va poate spune cum e mai bine sa declarați.
Acestea sunt aspecte confidențiale intre client și avocat.

La 2 palme nu e mare lucru ce ati putea pati dar sa nu aflați ca are capul spart,ochii vineți și vreo mana rupta...

E ciudat ca pentru 2 palme sa va cheme asa repede la audiere...
Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Lovire! please help knz01 knz01 Intr-o seara in urma unor dispute am primt o palma de la un \"prieten\" si din instinct sau de frica l-am lovit pe acesta cu pumnul in nas.A fost la politie, ... (vezi toată discuția)
M-am apărat în fața agresiunii, acum am plângere de vătămare corporală. ce pot păți? Viorelstt Viorelstt Pe 28 aprilie anul curent, am avut o altercatie cu un domn, precum ca i-am blocat calea de acces la un service dezafectat,eu parcand pe domeniul public pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in urma unei altercatii cu un minor de 17 ani, eu ... Cristi5687 Cristi5687 Buna ziua, In urma unei altercatii cu un minor de 17 ani, eu fiind adult am primit o amenda pentru scandal. Minorul a aruncat o pearda i curtea domiciliului ... (vezi toată discuția)