avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pachet minimal asigurat CNAS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pachet minimal asigurat CNAS

buna ziua. va rog sa ma ajutati cu un raspuns, daca se poate. La scanarea cardului de sanatate de catre medicul de familie am aparut in baza de date cnas ca fiind salariat asigurat cu pachet minimal. cum pot afla de ce nu am dreptul la pachetul de baza, pt a beneficia de gratuitati? va multumesc anticipat pt ajutor!
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 10:34, 6 Noiembrie 2015
Pe site-ul Casei Nationale de Sanatate se defineste astfel pachetul minimal:

Pachetul minimal de servicii – în sistemul asigurarilor sociale de sanatate - se acordă persoanelor care nu fac dovada calității de asigurat și cuprinde servicii de îngrijire a sănătății, medicamente și materiale sanitare numai în cazul urgențelor medico-chirurgicale și al bolilor cu potențial endemo-epidemic, monitorizarea evoluției sarcinii și a lăuzei, servicii de planificare familială, servicii de prevenție.


Tot pe site gasiti posibilitatea sa va verificati singur calitatea de asigurat cu CNP-ul dvs.
Daca va scrie ca sunteti neasigurat, atunci trebuie sa vorbiti cu angajatorul sa va rezolve problema. Angajatorul fie n-a depus declaratia D112 sau n-a facut plata contributiilor.
multumesc mult de tot. am introdus cnp in pias la cnas si zice ca sunt asigurata. nu mai inteleg nimic. ma gandesc sa nu fie din cauza ca o am pe mama coasigurat. nu stiu ce sa cred.
Poate ar fi bine sa mergeti la casa de sanatate sa va interesati despre situatia dvs. ca asigurat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cnas neasigurată Cosminaelena22 Cosminaelena22 Buna ziua ,am 3 luni de când sunt angajata și știu foarte bine că șeful meu îmi plătește taxele deci la cnas par neasigurată ,puteți să îmi ... (vezi toată discuția)
Declarare coasigurat tampau gabriela tampau gabriela Atat in luna februarie ,cat si in luna martie in decl.112( la rubrica coasigurati ) am trecut la o salariata pe sotul ca si coasigurat ( mi-a adus adeverinta ... (vezi toată discuția)
Nastere in suedia - sotie rezident in suedia asigurata in romania guritaoana guritaoana Buna ziua! Sunt cetatean al Romaniei, iar sotul meu este roman cu cetatenie dubla(si suedeza) stabilit in Suedia. Ne-am casatorit de 1 an si acum asteptam un ... (vezi toată discuția)