avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice subcontractori
Discuție deschisă în Achiziţii publice

subcontractori

Va rog sa ma lamuriti daca se poate referitor la urmatoarele aspecte:
- Care este diferenta dintre un contract de subcontractare si unul de prestari servicii ? Exista o limita (%) din valoarea contractului de baza pana la care se face contract de prestari servicii si o alta pana la care este subcontractare?
- Pot incheia contracte de subcontractare (in calitate de antreprenor general) daca nu am declarat la ofera respectivul subantreprenor?
- Pot incheia contracte de prestari servicii cu firme pe care nu le-am declarat la oferta?
- Daca in contractul de baza (incheiat in baza OUG 34/2006) , cel cu Autoritatea Contractanta scrie ca nu am voie sa inchei contracte de subantrepriza decat cu subantreprenorii nominalizati la ofera (la oferta nu am nominalizat) si in aceste conditii eu inchei un contract de prestari servicii (ca sa nu fie de subantrepriza) cu o firma X, ce repercursiuni poate avea acest lucru asupra mea in relatia cu Autoritatea Contractanta ?
Mentionez ca imi asum intreaga raspundere pentru activitatile prestatorului meu si nu il implic in nici un fel pe acesta in relatia cu AC.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: deliammm , utilizator 14:24, 21 Iulie 2009
Din ceea ce dvs ati scris, eu inteleg ca ati incheiat un contract cu o autoritate contractanta, fara a declara subcontractanti.
Daca initial nu ati declarat subcontractori, nu aveti voie sa implicati ulterior terti in contractul de baza.
Sfatul meu, din experienta mea, incheiati un contract cu acel tert, in care, in clauze, sa apara conditionarea la plata de incasarile de la autoritatea contractanta, si apoi respectivul va lucra ca din partea dvs.Practic dvs realizati lucrarea si o facturati.Acum numai sa aveti si competentele respective.
In sensul ca nu puteti realiza un proiect tehnica, daca nu sunteti atestat.
Sau nu puteti realiza un studiu topo, daca nu aveti competente(plansele nu pot fi inregistrate la cadastru).
Dar daca aveti competentele respective, nu este nici o problema.
Este vorba de un contract de lucrari, cu proiectarea realizata de beneficiar, avem capacitatile necesare realizarii lucrarilor. In contractele tip, avem astfel de conditionari referitoare la plati (plata prestatorului se face la....x zile de la incasarea de la Beneficia). Facturile catre AC se vor intcmi de noi iar lucrarile executate de prestator se vor factura de catre acesta catre Soc noastra, nu catre AC.
Problema mea de fapt este: Poate AC sa vina si sa imi spuna ca de ce folosesc in lucrare pe prestatorul X, sau de ce lucrez cu el dc la oferta am spus ca voi face singur lucrarea? Are baza legala sa ma intrebe asta?
Nu numai ca are baza legala sa va reproseze dar poate si sa va desfiinteze contractul de lucrari si asta trebuia sa o fi avut in vedere la momentul cand ati facut oferta.
Este pe riscul d-voastra si din culpa d-voastra.
Puteti va rog sa imi spuneti care este baza legala? In OUG 34/2006 sau HG 925/2006 nu am gasit nimic care sa ma conditioneze. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subcontractare contract prestari servicii nyusziful nyusziful Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti: intre societatea mea si o alta societate este incheiat un contract de prestari servicii (ridicari deseuri). Acum societatea ... (vezi toată discuția)
Cedarea executie in contracte de lucrari ContSters15310 ContSters15310 Societatea noastra a fost declarata castigatoare la o procedura de achizitie publica. In urma unor incidente tehologice dintr -un alt santier suntem pusi in ... (vezi toată discuția)
Subcontractare, antrepriza sau contract prestari servici? mihai888 mihai888 buna seara! De curand am incheiat un contract de prestari servici in Belgia, la randul meu vreau sa \\"angajez\\" pentru efectuare lucrarilor (sistem ... (vezi toată discuția)