avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Repetarea probei teoretice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Repetarea probei teoretice

Buna ziua,
Nedumerirea mea este urmatoarea:
Am sustinut proba teoretica la examenul auto pe data de 5 octombrie la categoria C in Sibiu.In data de 27 octombrie am picat la proba practica.Am decis ulterior sa dau proba practica in judetul Alba unde am domiciliul,in Sibiu fiind cu flotant si a expirat intre timp.Din cate mi s-a spus eu trebuie sa sustin din nou proba teoretica pentru ca nu se recunoaste dintr-un judet in altul.Vreau sa stiu cum este posibil ca sustinand in aceeasi tara in cazul de fata Romania nu este valabil examenul daca trec in alt judet?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: James_Hetfield , utilizator 19:36, 15 Noiembrie 2015
Nu e vorba despre judetul in care faceti examinarea. Trebuie sa repetati proba teoretica pentru ca ati picat la proba practica.
www.avocatnet.ro/content/art...
Reglementarile cu privire la obtinerea permisului de conducere sunt cuprinse in cadrul
- ORDINULUI nr. 1.497 din 9 noiembrie 2006 privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere publicat in MO nr. 933 din 17 noiembrie 2006,
- OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata in M O nr. 670 din 3 august 2006
- Regulamentul de aplicare a OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, aprobat prin HG nr. 1.391 din 4 octombrie 2006, publicata in MO nr. 876 din 26 octombrie 2006.
--procedura de examinare stabilită prin Ordinul MAI nr. 268/2010.modificata prin Ordinul MAI nr MAI 97/2015
Examinarea pentru obtinerea permisului de conducere se efectueaza de catre serviciile publice comunitare pe a caror raza de competenta teritoriala candidatii isi au domiciliul sau resedinta.
Dispozitiile mentionate prevad obligativitatea ca ambele probe sa fie sustinute la serviciul public comunitar unde a fost depus dosarul


u.b.i.k. a scris:
Trebuie sa repetati proba teoretica pentru ca ati picat la proba practica.
www.avocatnet.ro/content/art...

Articolul la care faceti trimitere e cam vechi. Acesta publicat in 5 octombrie e de actualitate:
www.avocatnet.ro/content/art...
Concret, de astazi, persoanele care trec cu succes de proba teoretica pot sustine proba practica de mai multe ori, in cazul in care o pica, in perioada de valabilitate a cursurilor absolvite. In acest sens, candidatii sunt nevoiti sa achite taxa de examinare si sa faca cel putin inca sase ore suplimentare de pregatire practica.


Ultima modificare: Duminică, 15 Noiembrie 2015
James_Hetfield, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teoria e valabila sau nu la reluarea examenului auto categoria b? malinalare malinalare buna deci daca am picat la traseu sala e valabila sau nu un an de zile?#-o (vezi toată discuția)
Legislatie auto lucian paduraru lucian paduraru Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca am picat la oras este obligatoriu sa mai dau o data sala si daca puteti sa-mi spuneti si actul normativ unde este stipulat ... (vezi toată discuția)
Circulatie - examen scoala de soferi jitcadiana jitcadiana Buna ziua,am si eu o intrebare ca nu mai inteleg nimica...pana la urma daca iau sala la scoala de soferi si pic la traseu, trebuie sa mai dau iar sala?sau doar ... (vezi toată discuția)