avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz obligatoriu la demisie ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz obligatoriu la demisie ?

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti ce se poate intampla sau ce masuri poate lua angajatorul daca in cazul demisiei angajatul decide sa nu mai vina la munca in perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare ?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:29, 8 Noiembrie 2015
Se poate considera absenta nemotivata si desfacerea contractului de munca in consecinta.
Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia de catre angajator, inclusiv prin desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am si eu nevoie de o informație, mi-am dat demisia ... Alexandrarebecaaa Alexandrarebecaaa Buna ziua, Am si eu nevoie de o informație, Mi-am dat demisia de la locul de munca si sunt nevoită sa stau in preaviz 20 de zile, dacă refuz să nu stau ... (vezi toată discuția)
Demisie Osanca Osanca Buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce se intampla daca mi-am depus demisia si nu am respectat preavizul de 20 de zile, care sunt sanctiunile ? Dupa ce perioada ... (vezi toată discuția)
Preaviz Marius-Alexandru Marius-Alexandru Buna seara! O intrebare, mai am preaviz pana pe 27/12 si astazi le-am comunicat sefilor ca mai vin doar pana vineri, ei au inceput sa ma ameninte ca daca nu ... (vezi toată discuția)