avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto RCA in caz de lipsa ITP
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto RCA in caz de lipsa ITP

Buna ziua,

Am avut un accident auto (vina mea complet). Am busit pe cineva direct in spate.

Masina este cu revizia mare (care verifica tot) facuta la sfarsitul lui octombrie la reprezentanta. La revizie trebuia sa imi faca si ITP dar au uitat sa il inregistreze in sistem. Nu am stampila. Nu am nimic. Am numai stampila pe certificatul de revizie (iar pe spate scrie clar ce verificari au fost facute si sunt incluse si cele care se fac la ITP).

Am RCA valabila la zi. Am luat amenda deja pentru ITP de la politie dar nu ma preocupa asta. O platesc.

Mi s-a spus ca RCA nu va plati nimic pentru ca am ITPul expirat. Este adevarat?
Are asiguratorul dreptul legal sa refuze onorarea RCA pe baza lipsei ITP?
Pot contesta refuzul? Ma ajuta certificatul de revizie?
Cel mai recent răspuns: DanGh , utilizator 10:48, 12 Noiembrie 2015
Va zic eu, n-a facut niciun ITP, a fost doar revizia anuala a masinii impusa de producator. A vazut ca in caietul service sau pe fisa de constatare ca s-au verificat franele (se verifica placutele, nu capacitatea de franare pe banc), directia (se verifica jocul in ansamblul mecanic, nu la bancul dinamic) si-a zis ca le-a facut pe toate, si revizie si ITP. Sunt foarte multi utilizatori de autoturism care nu stiu ce-i aia revizie si ce-i aia ITP. Altii considera ca un simplu schimb de ulei reprezinta revizia anuala si sunt mirati de ce nu le-a bifat service-ul in caiet revizia...
DinuX a scris:n
nVa zic eu, n-a facut niciun ITP...n
nNe zici tu degeaba. Am cerut in mod clar ITP la receptie. Reprezentanta are banc de ITP pe care mi-au mai facut in trecut ITPul.

mottofreee a scris:
Trebuie vazut daca reprezentanta respectiva este autorizata si daca s-a facut in cadrul reviziei masina a fost testata si conform standardelor ITP (adica s-au facut inclusiv poze) .Daca toate au fost indeplinite ,contestat PV in termen (cu privire la ITP) si in acelasi timp cate reprezentanta facuta o dresa prin care solicitati testarii conform cu standardele ITP .
Numai pe cale judecatoreasca puteti obtine recunoasterea ITP-ul anterior accidentului .
Adresati-va unui avocat care sa vada toate datele din dosar dar inainte comparati costurile : a intreprinderi asta alambicate cu proces ,cereri multiple, multi de "daca" si repararea din buzunar a masinilor.

Multumesc pentru raspuns.
Reprezentanta este autorizata. Tot ei mi-au facut ITPul si pana acum.

As fi dorit sa evit calea de judecata deoarece dureaza foarte mult. De aceea ma intrebam daca nu se aplica Art. 26 din Norma nr.23/2014 citata mai sus.
Politia trebuie sa o convingeti de prevederile acestui articol ,contestare in termen la PV .
Asiguratorul se ghideaza dupa ce spune Politia .
@DanGH
Eu in continuare sunt convins ca nu ati facut ITP-ul, chiar daca reprezentanta are banc ITP si ati mai facut asta la ei.
Puteti verifica daca ati cerut ITP-ul pe fisa de prezentare la service pe care ar trebui s-o aveti. E greu de crezut ca v-au facut ITP si nu v-au operat pe talon; folia de securizare care se aplica are regim special... V-au cerut cartea de identitate a masinii in original? De ce n-ati verificat in talon urmatorul termen al ITP? Daca s-a facut intr-adevar, mergeti la reprezentanta sa rezolve actele, masina trebuie sa fie in baza de date a RAR cu ITP valabil.
Verificati aici:
[ link extern ] /
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2015
DinuX, utilizator
Am sa contest PV cu acest articol. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

talon i.t.p. pe bulgaria constatat fals in italia in 2015 anidorin1 anidorin1 Buna ziua si va cer un sfat legat de un ITP sesizat fals. Am cumparat o masina cu numere de Bulgaria si am venit cu ea in Italia unde locuiesc si muncesc. ... (vezi toată discuția)
Reparatie cu pb. in reprezentanta poimukate poimukate Buna ziua, In urma unui accident mi-am reparat masina pe polita RCA. Recent, am dus masina in reprezentanta sa verificam calitatea lucrarilor facute de ... (vezi toată discuția)
Revizie tehnica auto lumifatu lumifatu am un opel luat in leasing in februarie 2009. as dori sa stiu care din aceste taxe sunt obligatoriu de platit pentru masina: RCA, CASCO, ITP, revizia tehnica ... (vezi toată discuția)