Sunt din Bucuresti si locuiesc la etajull 1/4.
Sub mine la parter este spatiu pt firme(fiecare firma are cate o camera).
Cineva de la una din aceste firme , sta noaptea la firma,la parter si face zgomot,
sau cu un comunicator gsm da drumul la un motoras ,de la distanta ,care ciocane,bate in ceva(podea,perete).
Sta cu jaluzelele trase pe geam si pe intuneric,astfel incat nu poti vedea ca e inauntru.
Dupa o discutie cu acestia ,cand vin toti dimineata la 6 ,sau la 8 ,incep sa ciocanesca si sa ma injure.
Cu reportofonul nu-ti dai seama ca e de la ei si nici nu se aude prea bine cine este,ca sa-l poti identifica dupa voce.
Ce pot sa fac in cazul acesta?
Am vreo sansa sa fiu aparat de lege sau voi face infarct si voi muri?
Culmea este ca daca nu am somn,nu bocaneste deloc.
Am diabet si am ajuns din cauza lipsei somnului sa nu ma pot tine pe picioare sa lesin si sa cad jos din senin.
La fel culmea este ca tot la parter blocul lipit de-al meu se afla un mic atelier de geamuri si cand fac aia zgomot nu ma deranjeaza ,iar astia de sub mine care lucreaza cu acte ,ma deranjeaza foarte tare,deoarece trantesc exact cand am somn,de parca stiu cand adorm.
Ce pot face:cu zgomotul produs de ei si insultele?
Multumesc
Încercați o discuție amiabilă cu administratorii acelui spațiu, cu cei care se ocupă de firmă. Dacă nu ajungeți la consens puteți face sesizare către DSP și către Garda de Mediu, pentru ca cei de acolo să se deplaseze la fața locului și să constate existența și proveniența zgomotului.Puteți apela și la mediator, în caz că veți simți nevoia de a fi asistat în demersul dvs. de a soluționa această problemă.
Nu cred că poliția este autoritatea potrivită a soluționa această problemă.Fiind vorba despre zgomote produse de aparate sau cine știe ce mecanisme, trebuie văzut despre ce este vorba, iar aici cred că alte autorități, cele menționate de mine anterior, snt cele abilitate.
Nu demult am întâmpinat o problemă asemănătoare și am sesizat Garda de Medieu, care a redirecționat cererea mea către Direcția de sănătate publică. Aceia au venit la fața locului și le-au pus în vedere patronilor să remedieze problema.Era vorba despre un ventilator de mare putere, care funcționa inclusiv noaptea și făcea imposibilă odihna locatarilor. Zgomotul a dispărut după sesizare.
În opinia mea, nu poate fi vorba totuși despre producerea unor zgomote anume ca să vă enerveze și șicaneze. Cu ce se ocupă acea firmă ca obiect de activitate?
cadastru(schite cadastrale),imobiliare(o agentie),o seminterie,si vad ca lucreaza la computer(ziua,cand au jaluzelele date de pe geam)-sunt 6-7 firme in 6 camere(parter).
Sunt birouri,cu exceptia seminteriei(o camera).
Nu stiu cu ce se ocupa toate firmele.
Spatiul integral de la parter apartine unei societati mari din Romania.
Seminterie inseamna simigerie...adica se vand covrigi?
Daca printre cele 7 firme se afla si o societate care are activitate in domeniul alimentatiei publice, atunci puteti sa solicitati un control al Serviciului de sanatate publica. Deasemenea trimiteti o sesizare la ISU, intrucat cu siguranta, nu exista avize functionare pentru toate acele societati intr-un singur spatiu.
Miros
marpavr
buna ziua, blocul in care locuiesc are un spatiu inchiriat la parter, catre o covrigarie. la mine miroase a covrigi arsi destul de tare, permanent. imi este ... (vezi toată discuția)