In primul rand, tin sa imi cer scuze ca vin direct cu intrebari fara a face o scurta prezentare.
O descriere a cazului :
Acum doua saptamani m-am trezit la usa cu o anumita persoana ce mi-a adus la cunostinta faptul ca bunicul meu din partea tatalui a decedat acum 5 ani si ma asteapta o parte a mostenirii. Toate bune si frumoase pana se ajunge la notariat.
Acolo am fost anuntat urmatoarele :
Aceasta persoana care a venit la usa ( fiind fiul sotiei decedatului , sotia decedata de asemenea.) s-a judecat cu unchiul meu de cand bunicul meu a decedat pentru dreptul de creanta pe care il are asupra apartamentului. ( mama sa a achitat o parte din apartamentul lasat drept mostenire ). In fine, acum am aflat ca asa zisul meu "unchi" s-a proclamat unic mostenitor si de 5 ani de zile ei doi se judeca , eu nefiind instiintat de moartea bunicului.
Atat eu cat si fratele meu suntem chemati in calitate de reprezentanti ai tatalui meu decedat inaintea bunicului.
Si acum ce intrebari as avea si eu daca aveti bunavointa sa ma ajutati.
- Notara mi-a spus ca eu tehnic am pierdut dreptul la mostenire dat fiind faptul ca au trecut 5 ani de zile de la deces si nu m-am prezentat.(desi nu am fost instiintat de decesul bunicului pana acum doua saptamani).
- Notara a sunat de fata cu noi si unchiul meu i-a transmis ca deja s-a dat o decizie judecatoreasca si ca se asteapta hotararea in doua saptamani.
Acum as avea nevoie de ajutor, imi puteti spune ce anume e de facut ? Mi se pare foarte nedrept si nu cred ca ar putea fii asa usor sa ma scoata din mostenire.
Tin sa precizez ca unchiul meu a dat declaratie pe propria raspundere, chiar i-a spus notarei la telefon ca el stie sigur ca eu si fratele meu suntem plecati in afara la munca de foarte mult timp, ceea ce pur si simplu nu este adevarat.
Daca aveti nevoie de mai multe detalii vi le pot da.
Stima si multumesc anticipat.
Am inteles, multumesc frumos.
Inca o intrebare.
Sa solicit anularea acum ? sau sa astept sa iasa decizia lui ? Si cum pot solicita anularea ? Multumesc frumos