avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce pot face pentru a inmatricula legal o masina cu CIV ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce pot face pentru a inmatricula legal o masina cu CIV falsa, dar nefurata?

Am achizitionat de curand un autoturism, punandu-mi-se la dispozitie la momentul cumpararii acte false, respectiv cartea de identitate a masinii. Talonul auto, in schimb, apare in evidentele politiei in regula, cu aceleasi date ca si cele din CIV retinuta. Cand am dorit sa fac identificarea la RAR pentru a inmatricula masina pe numele meu, cartea mi-a fost retinuta de acestia. Culmea este ca pe carte, apareau si stampilele bune ale politiei, deci cele reale. Masina a mai fost inmatriculata, are numere, a avut asigurare valalbila, s-a circulat 6 ani cu ea. ITP-ul a fost depistat la RAR - tot fals. Dar cartea si seria de identificare ale masini nu exista in baza de date a RAR. Masina exista fizic, nu apare ca furata in evidentele politiei, seriile CIV si de sasiu sunt cele INEXISTENTE, inclusiv la fabrica producatoare. Autoturismul are provenienta romaneasca. Deci, in acest caz cum pot inmatricula legal masina pe numele meu? Ce pot solicita in instanta sau la alte organe competente (politie, RAR, etc..)? Prima varianta o stiu, sa dau in judecata pe vechiul proprietar, dar daca nu obtin nimic nici in instanta, si raman cu paguba financiara, ce mai pot face cu masina? Am inteles ca ar exista si alte variante de a inmatricula legal autoturismul, dar nu le cunosc. Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2012
SHAMMY, utilizator
Cel mai recent răspuns: SHAMMY , utilizator 23:16, 15 Martie 2012
In conditiile in care seria de identificare sasiu vehicul nu exista in baza de date a RAR,pe cale de consecinta asupra vehiculului au fost intreprinse manevre neautorizate si neomologate
Pentru acest motiv vehiculul nu poate face obiectul unei inmatriculari,decat in urma unei omologari operate de RAR
si deci pot solicita eu asemena lucru la RAR? pentru ca va citez ce mi-au spus domnii de acolo: "nu ai ce face cu masina, las-o pe marginea drumului"
ynocentta a scris:

In conditiile in care seria de identificare sasiu vehicul nu exista in baza de date a RAR,pe cale de consecinta asupra vehiculului au fost intreprinse manevre neautorizate si neomologate
Pentru acest motiv vehiculul nu poate face obiectul unei inmatriculari,decat in urma unei omologari operate de RAR


dar o recarosare este posibila intr-un asemena caz, eu fiind practic proprietarul "fierului" acum?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema achizitie auto Alin0702 Alin0702 Salutare. Am achizitionat o masina din brasov pe firma, totul ok aparent, am verificat seria sasiu, corespunde cu cea din carte. am ajuns la RAR bucuresti ... (vezi toată discuția)
Vehicul respins la rar la identificare robertsega32 robertsega32 Buna ziua. Societatea noastră a achiziţionat o remorcă din Germania. Când ne-am prezentat la RAR pentru înmatriculare, aceştia au constatat că seria ... (vezi toată discuția)
Schimbare motor cu unul identic S.V.K. S.V.K. Salut am 18 ani (detin permis de conducere) si un ford mondeo mk1 din 1995 cu un motor de 1.8 benzina 115 cai,motorul a fost schimbat cu unul identic (cod: ... (vezi toată discuția)