avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime in munca

Activitatea desfasurata in baza unui contract de colaborare,cu timp partial(2 ore/zi),constituie vechime in munca?De exemplu,pentru o asemenea activitate prestata timp de un an calendaristic,ce vechime poate sa fie constituita si daca se poate cere recalcularea pensiei pentru limita de virsta?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:19, 10 Noiembrie 2015
Activitatea desfasurata in baza unui contract de colaborare, indiferent de durata timpului de munca, nu constituie vechime in munca.

Potrivit art.16 alin.4 C.mun., munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.
De la aceasta regula, exista anumite exceptii mentionate in legi speciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor vechime roxxzzy roxxzzy Lucrez in invatamant ca personal didactic auxiliar. La data de 01.04.2015 am o vechime în muncă de 14 ani. Din 01.05.2014 si pana in 01.11.2015 sunt angajata ... (vezi toată discuția)
Unde ma pot adresa pt vechime lucrata inainte de a avea carte de munca? StanGeorge StanGeorge carei institutii ma pot adresa pt a aduce vechimea lucrata cu contract de colaborare la actualul loc de munca? (vezi toată discuția)
Vechime in munca contract partial addaad addaad Cum se calculeaza vechimea in munca la contractele cu timp partial? Potrivit prevederilor art. 16 alin. (4) din Legea 53/2003 - Codul muncii, republicata, ... (vezi toată discuția)