avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asistent maternal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asistent maternal

Doresc sa fiu asistent maternal,trebuie sa renunt la serviciul meu actual?
Cel mai recent răspuns: godspeed , utilizator 15:17, 23 Iulie 2009
Asistentul maternal profesionist este persoana fizica, atestata in conditiile legii, care asigura prin activitatea pe care o desfasoara la domiciliul sau cresterea, ingrijirea si educarea, necesare dezvoltarii armonioase a copiilor pe care ii primeste in plasament sau in incredintare.

Parerea mea este ca trebuie sa renuntati la serviciul actual daca doriti sa va angajati ca si asistent amternal.
Va sfatuiesc sa consultati Hotărârea nr. 679/2003 din 12/06/2003 Publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 443 din 23/06/2003 privind condiţiile de obţinere a atestatului, procedurile de atestare şi statutul asistentului maternal profesionist
Si daca as dori sa lucrez ca si asistent maternal voluntar,si sa renunt la banii pe care ii ofera statul,tot ar trebui sa renunt la slujba mea?
Romina10 a scris:

Si daca as dori sa lucrez ca si asistent maternal voluntar,si sa renunt la banii pe care ii ofera statul,tot ar trebui sa renunt la slujba mea?



Activitatea persoanelor atestate ca asistent maternal profesionist se desfasoara in baza unui contract individual de munca, care are un caracter special, specific protectiei copilului, incheiat cu un serviciu public specializat pentru protectia copilului sau cu un organism privat autorizat care are obligatia supravegherii si sprijinirii activitatii desfasurate de asistentii maternali profesionisti.
Prin urmare, nu cred ca este posibil sa lucrati ca asisitent maternal voluntar.
Multumesc pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Asistent maternal NADYNE NADYNE Buna ziua! Sunt educatoare si as dori sa stiu daca pe langa aceasta profesie, as putea sa fiu si asistent maternal.Timpul si calificarea imi permit acest lucru ... (vezi toată discuția)
Vreau sa stiu daca imi pierd serviciul (asistent maternal) in caz de divort Dani1977 Dani1977 Buna seara . Sunt asistenta maternala in prag de divort stau in gazda dar sunt luata in spatiu la socrii mei . Vreau sa stiu daca o sa imi pierd copilul luat ... (vezi toată discuția)
Asistent maternal concediat pe nedrept a_s a_s Buna ziua, Sunt asistent maternal profesionist din anul 2000 si intrunesc toate conditiile legale conform cu Hotararea nr. 679/2003 din 12.06.2003. Acum ... (vezi toată discuția)