avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare in instanta act de adjudecare imobil cumparat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare in instanta act de adjudecare imobil cumparat prin licitatie

Am cumparat un imobil prin licitatie acum un an. Toate au decurs conform legii, am platit am primit actul de adjudecare, am intabulat, am platit inpozitul si am luat in posesie si am investit circa 20000 eur. Astazi vine vechiul proprietar si im spune ca judecatoria a anulat licitatia. Este posibil ? Exita posibilitate sa anuleze licitatia?

Cu stima,
Misi
Cel mai recent răspuns: O_Mihaly , utilizator 22:10, 14 Noiembrie 2015
Exista posibilitatea sa se anuleze actul de adjudecare a imobilului. Cel mai probabil vechiul poprietar a facaut contestatie la executare si nu a cerut suspendarea executarii silite de aceea a-ti si putut achizitiona imobilul respectiv. Daca s-a intors executarea, s-a anulat actul de adjudecare, adica licitatia, trebuie sa vi se restituie banii dati efectiv la momentul adjudecarii. Daca considerati ca sunteti prejudiciat puteti actiona in instanta pentru recuperarea sumelor investite, daca aveti dovezi, printr-o actiune in pretentii.
Nu fostul proprietar a dat in judecat, finantele publice a initiat procesul doar nu stiu pe ce fond. Judecatoria inca nu ma anuntat. Mentionez ca imobilul afost adjudecat anul trecut, eu asa stiu ca perioada de contestatie este de 30 zile, care au trecut de mult. Imobilul este intabulat pe numele meu. Efectiv nu stiu ce se intampla
Perioada de contestatie este de 15 zile, insa daca a durat mult procesul si pana s-a redactat hotararea, de aceea a trecut un an.
Ati avut un avocat care sa va sfatuiasca in timpul executarii - adjudecarii? Caci, in caz de executare ilegala, e dificil pentru adjudecatar sa verifice daca actul sau respecta toate conditiile legale pentru validitatea sa in lipsa unei consultatii de specialitate.
In tara asta mai poti fi sigur pe ceva ?
Licitatie corecta, plata corecta, intabulari si impozite platite... achizitie anulata ???
Cand s-a organizat licitatia nu s-au putut lua masuri ca nu mai poate interveni nimic ?
Credeam ca Teoria Relativitatii e despre altceva... dar observ ca in Romania chiar totul e relativ...
Doamne Ajuta !

Alte discuții în legătură

Pasi care urmeaza dupa primirea actului de adjudecare elenealina elenealina Buna ziua, Am participat la o licitatie acum 30 de zile , iar astazi am primit actul de adjudecare al imobilului . Va rog frumos sa ma indrumati ce pasi ... (vezi toată discuția)
Adjudecare desfiintata Lucc Lucc X cumpara la licitatie publica o casa la al doilea termen,dar pretul urca putin peste suma evaluata de catre evaluator.(mai convenabil era sa-l fi luat direct ... (vezi toată discuția)
Executare silita mari mari Buna ziua, Va rog sa aveti bunavointa de a ma ajuta cu un sfat in urmatoarea speta: In baza unui titlu executoriu constituit printr-un bilet la ... (vezi toată discuția)