avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca determinat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca determinat

Buna ziua,
Am incheiat un contract de munca determinat pt. 12 luni ( 24.03.2015 -24.03.2016). Pentru al prelungi trebuie trimis in Revisal inainte de perioada expirarii adica pe 23.03.2016.
As dori sa stiu daca acest al doilea contract se poate incheia pt. 36 de luni, si daca apoi se mai poate incheia un alt contract tot pt. 36 de luni acesta reprezentand un al treilea contract?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:32, 13 Noiembrie 2015
1. Prelungirea duratei se transmite in REVISAL in termen de 19 zile lucratoare de la data de 24.03.2016.

2. NU confundati prelungirea duratei cu incheierea unui nou c.i.m. pe durata determinata.

C.i.m. incheiat pe durata determinata se poate prelungi de nenumarate ori inauntrul duratei de 36 de luni , fara a avea vreo limitare la durata prelungirii.

Art.82 C.mun.:
....
(3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.
......

art 82 C.mun.
....
4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.
(5) Contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare adry76 adry76 buna,as dorii sa intreb si eu ceva,mam angajat acum 7 luni,prima oara mi-au spus ca imi fac pe o luna,a trecut,mia facut pe trei luni,au trecut,acum mi-au ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata prelungit? luminita_gab luminita_gab un contract de munca incheiat pe perioada determinata, poate fi prelungit? in ce conditii? pentru ce perioada! (vezi toată discuția)
Prelungire contract de munca pe perioada determinata ionelaminca ionelaminca Buna ziua. Contractul de munca pe perioada determinata ,sa zicem initial de 3 luni, de cate ori si pe ce perioada se poate prelungi?Este in regula sa il ... (vezi toată discuția)