avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare

buna,as dorii sa intreb si eu ceva,mam angajat acum 7 luni,prima oara mi-au spus ca imi fac pe o luna,a trecut,mia facut pe trei luni,au trecut,acum mi-au facut iar pe trei luni,trec si astea in 24 ianuarie,cat au voie sa ma tina asa si daca este legal
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:48, 2 Ianuarie 2016
LA MULTI ANI!
Nu am inteles ce fel de contract de munca aveti. Pe durata determinata sau pe durata nedeterminata?
Intrebati la Resurse Umane ce fel de contract de munca aveti. Un contract de munca pe durata determinata se poate prelungi de maxim 3 ori.
hincuvictor a scris:

...Un contract de munca pe durata determinata se poate prelungi de maxim 3 ori.


Asa ceva nu este prevazut in legislatia muncii. Confundati prelungirea duratei cu incheierea unui c.i.m..

C.i.m. incheiat pe durata determinata se poate prelungi de nenumarate ori inauntrul duratei de 36 de luni , fara a avea vreo limitare la durata prelungirii.

Art.82 C.mun.:
....
(3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.

Art.82 C.mun.
.....
(4) Între aceleaşi părţi se pot încheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de muncă pe durată determinată.
(5) Contractele individuale de muncă pe durată determinată încheiate în termen de 3 luni de la încetarea unui contract de muncă pe durată determinată sunt considerate contracte succesive şi nu pot avea o durată mai mare de 12 luni fiecare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca determinat Mesesan Mesesan Buna ziua, Am incheiat un contract de munca determinat pt. 12 luni ( 24.03.2015 -24.03.2016). Pentru al prelungi trebuie trimis in Revisal inainte de ... (vezi toată discuția)
Covid 19 Maria_Patru Maria_Patru Buna ziua, Astazi imi expira cea de-a 3 a perioada contractuala determinata incheiata intre mine si angajator. Am intrebat la Resurse Umane daca mi se ... (vezi toată discuția)
Cate prelungiri cu act aditional se pot face in cadrul unui cim durata determinata? mariamarineci mariamarineci Cate prelungiri cu act aditional se pot face in cadrul unui cim durata determinata? Durata maxima a unui cim determinata stiu ca este de 36 luni; in interiorul ... (vezi toată discuția)