avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administrator bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administrator bloc

buna ziua,

Presedintele Comitetului Executiv al unei asociatii de proprietar are voie de unul singur sa anuleze contractul cu administratorul blocului ? Ce prevede legea privind acest lucru ?

multumesc

anca
Cel mai recent răspuns: codanca , utilizator 11:55, 16 Decembrie 2015
Pai singur nu ca nu poate, in definitiv el semneaza, dar hotararea trebuie luata in com. executiv, sedinta si decizie. Trebuie vazute si motivele. Daca sunt intemeiate, daca incetarea CIM s-a facut in mod legal. Veniti cu amanunte.
Legislatie L 230/2007 si HG nr. 1588/2007 (norme de aplicare a L 230).
Iata ce prevede HG nr 1588/2007
ART. 17
(1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
g) pentru realizarea scopului si a activitatilor asociatiei de proprietari, angajeaza si
demite personalul necesar, încheie si reziliaza contracte cu persoane fizice/juridice;

Buna ziua

Cu mare inatraziere, imi cer scuze, va multumesc frumos ptr raspuns.
Avand in vedere ca dna Presedinte asociatie proprietari deja a reziliat un contract si a incheiat un contract cu o firma noua fara acorduk comitetului ce se poate face in acest caz?

multumesc frumos
De regula, la prima adunare generala se valideaza sau se invalideaza hotararea comitetului.
@codanca,
Sunteti membra un comitetrul executiv al asociatiei, ati discutat aceasta problema in sedinta de comitet iar comitetul a luat decizia sa nu se faca schimbarea administartorului?

Alte discuții în legătură

Alegere presedinte timpuriu timpuriu candidatul pentru functia de presedinte al unei asociatii de propietari deja constituite , trebuie sa fie membru al comitetului executiv ( in legea 230/2007 si ... (vezi toată discuția)
Constituire legala a comitetului executiv al asociatiei de proprietari corina44 corina44 Din luna martie a acestui an ( deci mai mult de 60 zile) comitetul executiv al asociatiei de proprietari al blocului in care locuiesc este alcatuit din 4 ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie de proprietari vicar vicar Buna ziua intrebarea este daca actualul presedinte isi da demisia, se alege un altul de catre comitet, se face adunare generala extraordinara sau il ... (vezi toată discuția)