avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT fara instiintarea celeilalte parti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT fara instiintarea celeilalte parti

Pe scurt, situatia este in felul urmator: fac parte dintr-o familie cu un tata care ne-a terorizat de cand eram mici (pe mine, sora mea si mama mea) cu scandaluri neincetate si conflicte la ordinea zilei.
Timpul a trecut, noi am crescut, sora mea s-a maritat si a plecat de acasa, eu a trebuit sa ma mut din casa in care am crescut deoarece nu mai suportam tensiunea psihica si sa o vad pe mama cum sufera.
Parintii mei nu mai au o relatie propriu zisa de multi ani, adica locuiesc in acelasi apartament, insa dorm separat, fiecare isi gateste, cheltuielile se impart jumate-jumate, nu isi vorbesc deloc.
Recent, cel care din pacate imi este tata (mi-a distrus efectiv copilaria si ma distruge si acum prin suferinta pe care i-o provoaca mamei) a inceput sa "se laude" rudelor si cunoscutilor ca mai are putin si este un om liber, divortat. Ca mai are o infatisare si a terminat.
Mama mea nu stie nimic despre acest presupus demers al lui, nu a inaintat niciun act, nu a primit nicio instiintare, nu a fost citata nicaieri.
Intrebarea mea este daca exista aceasta varianta prin care divortul se poate pronunta fara ca una dintre parti sa stie. Si daca da, in ce conditii?
Stiu ca si cealalta parte trebuie sa primeasca o citatie. Insa la cat de meschin este el, ma gandesc la varianta in care el sa fi dat o adresa falsa a mamei unde sa soseasca citatia tocmai pentru a crea o stuatie in care mama sa para ca nu s-a prezentat la termenul de judecata.
Poate suna aberanta intrebarea, dar se poate divorta fara instiintarea celelialte parti?

Multumesc!

A.A
Cel mai recent răspuns: Marcu2014 , utilizator 16:13, 8 Ianuarie 2016
Este posibil ca tatal sa fi luat citatiile din cutia postala.
Verificati pe portalul instantelor de judecata daca intradevar exista un proces de divort/partaj pe rol- la judecatoria in circumscriptia careia locuiesc cei doi
Daca gasiti procesul, mama se poate prezenta la termen si necitata, sau poate angaja un avocat care sa o reprezinte
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2015
Consuela Scarlat, Avocat
Faceti verificari la judecatoria de la domiciliul comun, caci e posibil ca procedura sa fie aparent indeplinita.
Citarea se face în mod obligatoriu la adresa unde locuiește persoana.
Verificați pe portalul instantelor dacă exista un proces.
Soția nu e de acord cu divorțul ?
Mama probabil ar fi de acord, insa tatal meu doreste cu orice pret sa o umileasca, sa o faca sa sufere, sa o distruga daca ar putea. El se lauda in continuare ca el mai are un termen si a terminat...asta in conditiile in care mama nu a primit absolut nicio citatie.
Este posibil asa ceva? Adica exista vreo situatie particulara in care divortul se poate obtine fara ca cealalta parte sa aiba habar?
Se poate sa fi dat o alta adresa a mamei pentru ca citatia sa vina la adresa respectiva si el sa o rupa, pentru a parea ca mama nu s-a prezentat? Adica imi e greu sa cred ca un avocat si-ar asuma sa accepte asa ceva din partea clientului...fara sa existe apoi consecinte.

Mentionez ca am verificat pe portalul instantelor de judecata, nu apare in niciun judet numele lui sau al mamei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parinti divortati - copii dezbinati cristinagrama cristinagrama Parintii mei au divortat cand eu aveam 3 luni, eu fiind,,atribuita\" mamei iar fratele meu , tatalui. Specific faptul ca nu am primit pensie alimentara iar ... (vezi toată discuția)
Mostenire intre frati buni si vitregi dan_dare dan_dare Buna ziua am o speta , e mai complicat , incerc sa explic. Mama are o sora buna si inca 2 frati vitregi(acelasi tata, mame diferite).Eh aceasta sora buna ... (vezi toată discuția)
Ziua, În 2013 părinții vând un apartament uneia din fiice, ... Ålesund Ålesund ziua, În 2013 părinții vând un apartament uneia din fiice, contract de vânzare cumpărare cu uzufruct viager. Cealaltă fiică primise deja în 1995 ... (vezi toată discuția)