avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare cu moartea - probe video - daune morale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare cu moartea - probe video - daune morale

buna ziua. in spatele blocului in care stau eu ,am un vecin care a luat cateva amenzi pentru ca mi-au injurat parintii. tatal meu i-a facut si plangere penala acesta fiindu-i aplicata o amenda penala in valoare de 500 lei.
Acum cateva zile i-ar a inceput sa aduca jigniri, amenintari cu moartea la geamul sau. Eu cand l-am vazut l-am inregistrat cu telefonul mobil(proba audio-video). La ora 17,30 venise si tatal meu, acesta iesind din nou pe geam si aducandu-mi amenintari cu moartea si injurii. L-am intregistrat din nou atat eu cat si tatal meu cu telefoanele mobile.
Am chemat patrula de politie ,dar nu a trecut pe la acesta spunand ca au un caz mai grav urmand ca apoi sa vina sa ii dea amenda
Astazi , la ora 11,00 cand eu am iesit din bloc, acesta ma vazut si ma urmarit dorind sa ma loveasca.Insa in spatele meu la cativa metri era si tatal meu, care a venit imediat si a chemat patrula de politie. Politia a venit si l-a urcat in masina

I-am facut plangere penala si urmeaza sa o depun luni , impreuna cu probele audio-video.
Pot sa ii cer daune morale? cum ?
Pot sa il dau si in judecata?
Existand plangerea penala, dupa terminarea urmaririi penale, se va da o rezolutie de incepere a urmaririi penale sau de clasare.

In primul caz, se va inainta dosarul la instanta in baza unui rechizitoriu.
In al doilea caz, veti avea posibilitatea formularii unei plangeri impotriva rezolutiei de clasare la prim-procuror, apoi la instanta, intermen de 20 de zile.

Daunele morale le puteti solicita printr-o cerere separata pe tot cursul urmarii penale si chiar in instanta pana la citirea actului de sesizare a instantei ( de principiu primul termen de judecata cu procedura completa).
Daca fapta va constitui infractiunea de amenintare conform codului penal si va fi trimis in judecata veti putea solicita la instanta si daune morale dar trebuie sa le dovediti.
buna ziua. ca dovezi am 4 inregistrari audi-video. atat eu cat si tatal meu, care pot fi probate si dovedite.
Faptul ca aveti dovezi este una si faptul daca fapta va fi incadrata juridic ca si infractiune de amenintare este alta.
Depinde cum va aprecia organul de urmarire penala plangerea depusa.
Amenda penala presupune condamnarea in instanta, a fost condamnat? sau ce intelegeti dvs prin amenda penala?
Din descrierea dvs fapta pare amenintare in sensul legii penale.
Daca v-ati hotarat asupra daunelor va puteti constitui parte civila in procesul penal, puteti preciza asta in plangerea penala sau printr-o declaratie ulterioara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare cu moartea-probe video ContSters381621 ContSters381621 Buna ziua. Acum cateva luni de zile am fost amenintat cu moartea de un vecin din blocul alaturat. L-am inregistrat pe telefonul mobil, audio-video, la cateva ... (vezi toată discuția)
Plangere prim -procuror ContSters457328 ContSters457328 Am facut plangere unei persoane, pentru amenintare soldata cu NUP desi am depus la politie doua inregistrari audio-video ,atunci. Persoana respectiva ... (vezi toată discuția)