avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara din alta tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara din alta tara

Buna ziua.Vreau sa cer pensia alimentara din venitul sotului ce lucreaza in alta tara.intrebearea este: CINE MA ASIGURA PE MINE CA PATRONUL LA CARE ESTE ANGAJAT VA RASPUNDE SCRISORII(ADRESEI),SI VA COOPERA CU AVOCATUL MEU SA NE ZICA VENITUL LUI? AR PUTEA SA NU RECUNOASCA CA SOTUL LUCREAZA IN FIRMA LUI?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:39, 15 Noiembrie 2015
Pai nu va poate asigura nimeni ca va da un răspuns. Eu v-aș asigura ca nu va răspunde pt ca nu e obligat, pt ca are un contract cu soțul și pt ca nu asta e procedura. Dovada veniturilor se poate obține prin comisie rogatorie. Dacă o instanta din tara respectiva solicita angajatorului adeverința de salariu, va trebui sa dea curs.
Obligatia dvs procesuala este sa indicati adresa si locul de munca al tatalui.

In rest, instanta - prin Min.Justitiei - va efectua o comisie rogatorie prin care sa solicite date privind veniturile nete in ultimele 6 luni ale celui obligat la plata pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am divorțat în urmă cu 5 ani si pensia alimentara a fost stabilită ... GhilezanD. GhilezanD. Am divorțat în urmă cu 5 ani si pensia alimentara a fost stabilită atunci la suma de 200 lei pentru fiecare copil,doi copii.As vrea sa cer marirea acesteia ... (vezi toată discuția)
Stabilire pensie de intretinere Teo-Tea Teo-Tea Daca taticul copilului lucreaza intr-o tara din UE. legal,iar patronul firmei refuza sa ofere instantei de judecata din Romania ,adeverita dupa venitul din ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara din norvegia crystyna crystyna crystyna crystyna Tatal fetitei lucteaza in Norvegia nu contribue la cresterea ei nu santem casatoriti legal dar copilul este recunoscut ii poarta numele ce pot face sa pot ... (vezi toată discuția)