avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Sotia unui PFA poate participa la activitate?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Sotia unui PFA poate participa la activitate?

Sotia unui PFA poate participa la activitatea de vanzare a unui magazin sau trebuie angajata cu contract de munca?

Exista alta procedura de inregistrare a sotiei la registrul comertului? Daca da .. se platesc taxe in plus ?
Cel mai recent răspuns: braicauc , utilizator 12:05, 17 Noiembrie 2015
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale ;

art.2
..
i^1) sotia/sotul titularului intreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate - sotia/sotul titularului intreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate care, fara a fi inregistrata/inregistrat in registrul comertului si autorizata/autorizat sa functioneze ea insasi/el insusi ca titular al intreprinderii individuale/persoana fizica autorizata sau fara a fi salariata/salariat, participa in mod obisnuit la activitatea intreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate, indeplinind fie aceleasi sarcini, fie sarcini complementare, in conditiile legii;
.....

Art. 7^1. - (1) Persoanele prevazute la art. 7 alin. (1) au obligatia de a solicita inscrierea in registrul comertului a mentiunilor privind participarea in mod obisnuit a sotiei/sotului la activitatea desfasurata de intreprinderea individuala/persoana fizica autorizata, pe baza declaratiei pe propria raspundere si a certificatului de casatorie.
(2) Incetarea activitatii sotiei/sotului se mentioneaza in registrul comertului in termen de 15 zile, pe baza declaratiei pe propria raspundere a titularului intreprinderii individuale/ persoanei fizice autorizate.

In speta, sotia unui PFA poate participa la activitatea de vanzare a unui magazin fara a fi salariata.
Multumesc pentru raspuns. Am fost azi la registrul comertului si am rezolvat. Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de angajare membrii din familia titularului Ionela0107 Ionela0107 Ce firma de genul II-IF-PFA poate avea angajati membri din familie fara a fii obligati sa aiba carte de munca? Unde s-ar putea incadra aceasta conditie si daca ... (vezi toată discuția)
Legii nr. 4/2014 pentru completarea oug nr. 44/2008 mladin05 mladin05 Ma intereseaza daca acest articol de lege este in vigoare, i^1) soţia/soţul titularului întreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate – ... (vezi toată discuția)
Cum obtin calitatea de co-asigurat la sistemul asigurarilor de sanatate? Andruk Andruk Buna ziua, in sistemul de sanatate apar ca neasigurat. Cum pot deveni co-asigurat al sotului meu in conditiile in care eu nu am nici un venit iar el nu este ... (vezi toată discuția)