avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Conditii de angajare membrii din familia titularului
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Conditii de angajare membrii din familia titularului

Ce firma de genul II-IF-PFA poate avea angajati membri din familie fara a fii obligati sa aiba carte de munca? Unde s-ar putea incadra aceasta conditie si daca exista? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:41, 15 Decembrie 2014
Intreprinderea Individuala si PFA-ul au o astfel de reglementare in OUG 44/2008, si anume :

art.2 În sensul prezentei ordonante de urgenta, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
.....
i^1) soţia/soţul titularului întreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate – soţia/soţul titularului întreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate care, fără a fi înregistrată/înregistrat în registrul comerţului şi autorizată/autorizat să funcţioneze ea însăşi/el însuşi ca titular al întreprinderii individuale/persoană fizică autorizată sau fără a fi salariată/salariat, participă în mod obişnuit la activitatea întreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate, îndeplinind fie aceleaşi sarcini, fie sarcini complementare, în condiţiile legii;
....

art. 7^1
(1) Persoanele prevăzute la art. 7 alin. (1) au obligaţia de a solicita înscrierea în registrul comerţului a menţiunilor privind participarea în mod obişnuit a soţiei/soţului la activitatea desfăşurată de întreprinderea individuală/persoana fizică autorizată, pe baza declaraţiei pe propria răspundere şi a certificatului de căsătorie.

(2) Încetarea activităţii soţiei/soţului se menţionează în registrul comerţului în termen de 15 zile, pe baza declaraţiei pe propria răspundere a titularului întreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotia unui pfa poate participa la activitate? braicauc braicauc Sotia unui PFA poate participa la activitatea de vanzare a unui magazin sau trebuie angajata cu contract de munca? Exista alta procedura de inregistrare a ... (vezi toată discuția)
La infiintare pfa se poate declara si sotul sau sotia sau se face ulterior ? lexoradeanu lexoradeanu [b][b]La infiintare PFA se poate declara si sotul sau sotia sau se face ulterio[/b]r ?[/b] Ati avut caz practic ? (vezi toată discuția)
Cum obtin calitatea de co-asigurat la sistemul asigurarilor de sanatate? Andruk Andruk Buna ziua, in sistemul de sanatate apar ca neasigurat. Cum pot deveni co-asigurat al sotului meu in conditiile in care eu nu am nici un venit iar el nu este ... (vezi toată discuția)