avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Interzicere depozitare pod
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Interzicere depozitare pod

M-am mutat de cateva luni intr-un bloc nou si am inteles de la asociatia de propietari ca nu am dreptul sa depozitez lucruri in pod pe motiv mai intai ca se face mizerie, mai apoi ca apare riscul incendiilor.

Conform contractului am cota parte din pod si nu am depozitat materiale inflamabile (mi-au ramas ceva bucati de gresie si fainta, dupa amenajare, care le-as tine acolo - ocupa cam 1mp).

As vrea sa stiu daca asociatia de propietari poate sa-mi interzica, legal, dreptul de a depozita acolo. Sau daca am nevoie de ceva autorizatie/dovada de la ISU care sa arate ca materialele respective nu sunt inflamabile.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:59, 17 Noiembrie 2015
Conform dispozitii in vigoare podul reprezinta parte comuna
Aceleasi dispozitii in vigoare impun proprietarilor sa nu schimbe aspectul si destinatia partii comune decat cu acordul asociatiei de proprietari
Conform dispozitii in vigoare partea comuna poate fi utilizata exclusiv de catre un proprietar in cazul incheieri unui contract de comodat sau de inchiriere
Pe de alta parte ISU nu permite depozitarea partilor comune din imobilele de locuit in comun pod,subsol,care detin utilitate speciala


Mentionez ca nu doresc sa-l folosesc in mod exclusiv si nici sa-i schimb aspectul. Podul e impartit, desi nu imi e clar cum, in 4 parti iar eu am cheie doar de la una. Nu stiu care e destinatia lui. Am vazut ca mai sunt chestii depozitate acolo.
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2015
Adriantot, moderator
Discutati cu presedintele asociatiei ca sa va lamuriti. Vedeti daca ceilalti folosesc si cum folosesc (poate au contract, poate in comun cu altii...). Daca aveti cheie de la pod, pentru ce o aveti, ce sa faceti cu cheia? Au si altii cheie de la acea bucat de pod de unde aveti dumneavoastra cheie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pod construi in 1990 victor sorin victor sorin Buna ziua , am urmatuarea situatie de lamurit . Am inchiriat un apartament la ultimul etaj la un bloc cu 4 etaje .Blocul initial nu a fost prevazut cu pod, ... (vezi toată discuția)
Costurile reparației acoperișului blocului Franknet Franknet Buna ziua.. Am o nedumerire in privinta asociatiei de locatari ..am un apartament la tara.. Am avut probleme cu acoperisul din cauza deteriorarii am ... (vezi toată discuția)
Uscatoria de la bloc mihaela_alexandra_26 mihaela_alexandra_26 Buna ziua! Am si eu o întrebare referitoare la folosirea uscătoriei. In apartamentul in care locuiesc nu am balcon, nici posibilitatea de a face unul (stau ... (vezi toată discuția)