avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie fara autorizatia pe teren in indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie fara autorizatia pe teren in indiviziune

Vecinul face o constructie pe terenul ce il avem in indiviziune (isi mareste casa). Nu cred ca are autorizatie, caci nu mi-a cerut consimtamantul. Nu sunt de acord, cum il pot opri?
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2015
sch, utilizator
Cel mai recent răspuns: sch , utilizator 12:40, 24 Noiembrie 2015
În materie de autorizare de construire și construcții în general nu există ACORD TACIT.
De acord cu dv., insa faptul ca avem fluctuatii in prezentarea situatiei de fapt inseamna ca pot fi si alte chestiuni diferite... Sunt constructii care dureaza de 5 ani sau de 15... cine stie.

Pentru user: nu exista un interval, ori a fost asa ori nu. Acceptarea tacita nu vine musai din trecerea timpului, depinde de la situatie la situatie.
Daca exista vreun fel de acord tacit si mai avem si situatia ca noua constructie nu contravine urbanismului local, sansele sunt imense ca vecinul sa obtina documente legale de construire si sa nu ia nici amenda. Ca sa nu arat faptul ca amenda aia... se cam cuvine coproprietarilor.

Eu as contacta un avocat, l-as notifica si as negocia acum, cat ambii doriti iesirea din indiviziune.
Se poate obtine retroactiv aviz de constructie pe terenul in indiviziune daca unul dintre cei doi coproprietari nu si-a dat acodul? Si asta numai pt.ca...'' nu contravine urbanismului local''? Daca asa permite legea, nu-i in regula!
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2015
sch, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere in legalitate constructie fara autorizatie - chemare in instanta obligatie de a face andreea2006ex andreea2006ex Buna seara. Va atrag atentia cu o problema aparent fara rezolvare . Am construit o extindere in anul 2011 fara autorizatie de construire strict din motive ... (vezi toată discuția)
Interdictie de a construi marfan marfan Buna ziua, Am o ruda care s-a apucat sa traga apa si sa faca toate pregatirile pe un teren pe care suntem mai multi mostenitori. Avem certificatele, terenul ... (vezi toată discuția)
Cine devine proprietarul unei case noi? msandrea msandrea Buna ziua! Detin impreuna cu fratele meu o proprietate teren mostenita de la parinti in cota de 1/2. Pe acest teren s-a emis o autorizatie de construire pe ... (vezi toată discuția)