Vecinul face o constructie pe terenul ce il avem in indiviziune (isi mareste casa). Nu cred ca are autorizatie, caci nu mi-a cerut consimtamantul. Nu sunt de acord, cum il pot opri?
Multumesc.
De acord cu dv., insa faptul ca avem fluctuatii in prezentarea situatiei de fapt inseamna ca pot fi si alte chestiuni diferite... Sunt constructii care dureaza de 5 ani sau de 15... cine stie.
Pentru user: nu exista un interval, ori a fost asa ori nu. Acceptarea tacita nu vine musai din trecerea timpului, depinde de la situatie la situatie.
Daca exista vreun fel de acord tacit si mai avem si situatia ca noua constructie nu contravine urbanismului local, sansele sunt imense ca vecinul sa obtina documente legale de construire si sa nu ia nici amenda. Ca sa nu arat faptul ca amenda aia... se cam cuvine coproprietarilor.
Eu as contacta un avocat, l-as notifica si as negocia acum, cat ambii doriti iesirea din indiviziune.
Se poate obtine retroactiv aviz de constructie pe terenul in indiviziune daca unul dintre cei doi coproprietari nu si-a dat acodul? Si asta numai pt.ca...'' nu contravine urbanismului local''? Daca asa permite legea, nu-i in regula!