avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Inselatorie online !
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Inselatorie online !

Buna seara , am sa prezint cat mai pe scurt problema mea !
In data de 5 a acestei luni , in urma unor insistente si "incurajari a unui "prieten" din mediul online m-am decis sa-mi deschid ceva legat de gaming [ un server gaming metin2 , un server counter-strike, o comunitate din care sa scot niste banuti].
Mi s-a propus , de catre el sa cumpar un server de metin2 initial , mi-am facut cont , si cei de la firma [x] mi-au spus ca mai am un cont cu acel mail si mi-au spus ca sa nu mute creditu si tot imi muta datele mele [mailul adresa si tot] . Bun .... ! Mi-au cerut o copie dupa buletin , le-am dat mi-au trecut tot pe numele meu , aveam serveru on tot . Dupa cateva zile i-am spus ca vreau sa-mi iau un domeniu.ro pentru a ma extinde . Si tot asa ca el are niste banuti intr-o firma de gazduire [y] . I-am cumparat si pe aia mi-am schimbat datele si tot , in urma unui tichet , mi-am cumparat domeniu , un server de gaming , gazduire webhost si am mai rapas si cu banuti . Mi-a placut tema lui de pe forum asa ca i-am oferit si pe acea tema o suma de bani . Si pe homepage la fel . Urmand sa-i dau bani si pe game-modeul de la metin2 . Care l-am achitat in proportie de 40 la suta . Intelegerea a fost ca o sa ii dau si ceilalti banuti cand am , mai precis decembrie . A fost de acord ! Totul bine pana aici , munca zile intregi stand in fata pc-ului dar intr-un final totul era terminat ! Pe data de 17 , seara era mentenanta la firma unde aveam serveru metin2 [x] acestia spunand ca au niste probleme . Tipul de la care luasem tot mi-a spus sa-i dau contul sa verifice el ceva , daca imi merge mie si lui nu . I-am spus ca nu-i dau ca am mai luat ceva si nu vreau sa vada datele . Ceea ce e interzis . [ Motivul adevarat e ca eu trimisesem tichet sa-mi schimbe datele la server ca sa nu le mai aiba el si sa nu vada ca eu am trimis tichet urmand sa-mi stearga ceva ]
Au inceput schimburi de replici ca de ce , etc . Mi-a spus ca o sa raman fara conturi si o sa ia totul inapoi , i-am ras in nas bazat fiind ca eu am conturile sunt trecute pe numele meu , cel de pe firma x fiind facut chiar de catre mine , cu buletinul meu . Dupa amenintari , insulte si injurii adresate unu altuia intr-un final am lasat-o asa . A 2 zi ma trezesc fara unul din conturi , cel care in cumparasem cu credit in el . Ii sun le spun problema mea , le spun de ce si imi raspund ca , contul initial a fost al lui si nu se revand aceste conturi ! I-am pus intrebarea simpla : De ce tu , ca si firma , ai acceptat sa se revanda acel cont ? Mi s-a raspuns clar , dute la politie si reclama si o sa se faca dreptate ca e inselatorie ca nu stiu ce ... ! Zis si facut merg la politie la unitatea de care apartin , acolo ma trimite la criminalistica , si ma duce la un tip care era specialist in probleme informatice . I-am expus problema mea mi-a spus ca daca semnez plangerea se deschide un dosar penal . Initial l-am sunat si i-am zis daca chiar vrea sa se ajunga aici si el a zis ca vrea mai departe .... ! Ok , am semnat . Ajung acasa vad ca nu mai am nici al 2 -lea cont , de ce ? Pentru ca era prieten cu cel de la firma , il stia bine si a vorbit cu el . Mi-au fost luate pana si datele personale , schimbat contul , transformat in unul nou . Nu inteleg cum a fost posibil odata ce eu am avut cont ! Mi-au fost luate datele personale de pe firma respectiva cat si o copie dupa buletinul meu , pe care mi-a aratat-o el pe messenger ca o are .

Ideea e ca nu stiu cum sa procedez si ce sa fac . Vreau sa imi recapat banutii + munca mea , timpul pierdut , mai precis daune ! Stiu ca tot ce am scris mai sus se incadreaza in "prostia omeneasca" ! Sa dai bani unui "virtual" ! Am recunoscut asta , greseala mea . Dar totusi , am fost inselat .El se bate cu pumnii in piept , imi trimite diverse mesaje cum ca daca vreau conturile inapoi sa fac ceva , sa ma pretez la anumite chestii etc . Tipul e din iasi cu mine da nu vrea sa ne vedem . Am vrut sa-mi fac dreptate singur initial , pot sa zic ca a fost ceva de moment dar cred ca e mai bine cum am procedat , sper ! Vreau sa stiu daca v-oi fi despagubit si care sunt pasii necesari in demersul anchetei . As merge maine sa mai declar cate ceva , cum ca mi-a fost luat si al 2-lea cont si amenintarile si santajul .

Precizez ca am dovezile de plata . Pinurile sunt trimise pe skype/messenger , se pot verifica , si plata facuta bancar !

As fi recunoscator ca cineva in masura sa-mi raspunda la acest topic ! Sper sa nu fiu criticat , huiduit , fiecare facem greseli ! Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 08:12, 24 Noiembrie 2015
du-te si declara tot, cu cat sunt mai multe informatii, cu atat sunt mai multe cai de a-l prinde.. Pune la dispozitie toate dovezile. Politia o sa ajunga la el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont suspendat abuziv? ellada ellada Nu am ales cel mai subiectiv titlu insa in momentul asta chiar nu mi-a venit nimic altceva in minte. Vreau sa expun si eu o problema intampinata recent cu o ... (vezi toată discuția)
Cont business - nevoie de firma? AlbertoMitroi AlbertoMitroi Salutare, am si eu o nelamurire, daca vreau sa folosesc whatsapp, facebook, Instagram business, am nevoie de o firma? Vreau sa vand niste ornamente de gradina ... (vezi toată discuția)
Server metin2 legal? Andreyzila Andreyzila Stiu ca sa mai discutat asta dar vreau sa stiu altceva legat de acest subiect. Este legal sa detii un server privat de metin2 chiar daca nu ai nici un profit ... (vezi toată discuția)