Incerc sa pun bazele unui business care consta in achizitionarea de bunuri en gros si en detail din tara si strainatate si revanzarea acestora online. Intrebarile mele sunt:
1.Exista vreo cale sa fac asta in calitate de persoana fizica? (in primul an cel putin, nu cred ca voi depasi plafonul de 119.000 RON, insa principalul impediment este ca majoritatea comerciantilor din UE vand en gros doar catre societati inregistrate VIES)
2. In caz ca raspunsul la prima intrebare este negativ, care ar fi cea mai avantajoasa forma de organizare.Pot face asta ca PFA sau este imperativ sa imi deschid un SRL?
Incerc sa evit deschiderea unui SRL deoarece gestionarea acestuia presupune, in opinia mea, prea multa bataie de cap pentru un business mic, care poate merge sau nu.
1. nu. 119 000 ce este? Plafonul de tva este 220.000 de ceva ani...In vies sunteti obligati sa va inregistrati daca ach peste 34.000 lei. Pana in aceasta suma nu este nevoie.
2. se poate si srl si pfa sau II. Difera mult fiscalitatea care este buna indiferent de forma de organizare dar depinde de venituri si cheltuieli.
Comert cu amanuntul
niconica
Daca vand unei firme o cantitate mai mare de produse, in conditiile in care in obiectul de activitate am doar comert cu amanuntul am dreptul sa emit chitanta ... (vezi toată discuția)