avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Lucrari suplimentare
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Lucrari suplimentare

In urma procedurii de achizitie ]cerere de oferte, autoritatea contractanta a incheiat un contract de lucrari - modernizare strazi comunale, in valoare de 375.000 lei . Nu au fost prevazute cheltuieli diverse si neprevazute. In timpul executiei au aparut lucrari suplimentare cu o valoare de 25.000 lei (preturi din oferta initiala). Ce procedura se aplica pentru achizitia acestor lucrari ??
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 11:25, 3 Decembrie 2015
negociere fara publicare,conf.art.122 sau 252, dupa caz.
Aceste lucrari sunt: accese pietonale - neprevazute in PT, executie a inca 30 m rigole(ca urmare a configuratiei racordurilor la strazile laterale, completarea numarului de podete peste rigole la intersectii) Sunt lucrari suplimentare? daca da, cum se justifica ca sunt lucrari imprevizibile?
"Suplimentar" este una si "imprevizibil" alta.

Din moment ce nu au fost prevazute in contractul initial este clar ca sunt suplimentare.

Imprevizibile nu sunt decat daca au aparut ca urmare a unor circumstante ce nu puteau fi cunoscute in nici un fel la elaborarea proiectului tehnic.
Ca un exemplu oarecare, daca desi PT initial avea avizele necesare de la furnizorul de apa, la efectuarea sapaturilor s-a descoperit o conducta care nu exista in planurile acestuia, si care trebuie ocolita, atunci lucrarile sunt imprevizibile.

Din ce inteleg, faptul ca nu s-a prevazut numarul real de podete in PT initial, nu este circumstanta imprevizibila, ci un PT prost facut.

In cazul in care lucrarile suplimentare pot fi separate de lucrarile initiale, trebuie sa organizati o procedura de achizitie, cel putin CO.

In cazul in care lucrarile suplimentare nu pot fi separate de lucrarile initiale, in art.122/252 sunt prevazute mai multe incadrari ale negocierilor, functie de situatia reala, pe care dvs. o cunoasteti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional si negociere fara publicare? geanina.valean geanina.valean Buna ziua, Suntem o AC care a incheiat cu un operator economic un contract de lucrari pentru alimentare cu apa potabila a unei comune, prin procedura de ... (vezi toată discuția)
Lucrările suplimentare depasesc cele 20% din valoarea contractului atribuit initial oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Va rog frumos sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea problema: - recent am incheiat un Contract de executare lucrari la un imobil - ... (vezi toată discuția)
Negociere fara publicare de anunt ianis31 ianis31 Am un contract de executie a unui studiu de fezabilitatecare pentru reabilitarea unui drum, care s-a finalizat in urma cu 4 luni. Acum constat ca am finantare ... (vezi toată discuția)