avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Certificat privind plata impozitelor
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Certificat privind plata impozitelor

In cadrul procedurii de atribuire a unui contract de lucrari, un ofertant depune Certificatul privind impozitele si taxele locale numai pentru punctul de lucru situat in localitatea X, fara a depune certificatul pentru sediul social aflat in localitatea Y. Urmare solicitarii de clarificari nu transmite nici un document cu referire la plata taxelor locale pentru sediul social. Autoritatea contractanta a solicitat UAT in a carui raza de competenta ofertantul isi are sediul social, informatii privind plata taxelor locale. Raspunsul primit de AC de la Primaria localitatii Y arata ca ofertantul are datorii (curente si restante) la bugetul local. Cum va proceda comisia de evaluare intr-o astfel de situatie??
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 13:31, 23 Noiembrie 2015
Depinde ce ati specificat prin fisa de date, ce ati intrebat in clarificari si ce vi s-a raspuns.

In mod normal, daca in FD ati precizat ca va fi respins daca nu si-a indeplinit obligatiile privind taxele si impozitele, trebuie sa il respingeti, fara alte demersuri.
Nu s-a precizat ca va fi respins, in solicitari s-a specificat clar sa prezinte documente din care sa reiasa ca a platit taxele locale pentru UAT in care isi are sediul social, dar prezinta aceleasi documente numai pentru punctul de lucru, din alt UAT. Documentul emis de primaria unde are sediul social arata clar ca are datorii la bugetul local.
Am inteles ca in mod clar nu si-a indeplinit obligatiile de plata.
Conform art.181, lit.c) din OUG 34 aveti dreptul dar nu si obligatia sa il respingeti.

Au existat spete in care CNSC a apreciat ca daca in FD nu s-a precizat ca ofertantul va fi respins in cauza, acesta a inteles ca poate participa si prin urmare nu mai poate fi respins.

Parerea mea, avand in vedere si ce vor zice controalele ulterioare, este sa il respingeti cu art.36, alin.1), lit.b) din HG 925, si nu are decat sa zica CNSC sa il reprimiti, daca va contesta. Dar cel putin, nu veti fi acuzati de minunatele organe de control ulterioare, ca ati admis ilegal la licitatie o societate cu datorii la stat.
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2015
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitari de clarificari cerinte minime de calificare Ema2013 Ema2013 In cazul unei proceduri de achizitie, un ofertant depune initial Declaratia conform art.11 din HG. Comisia de evaluare a solicitat ofertantului (cu oferta cea ... (vezi toată discuția)
Contestatie comunicare rezultat final la procedura de cerere de oferta camelia_2012 camelia_2012 Vreau sa contest decizia unei AC, respectiv comunicarea rezultatului final la o procedura de cerere de oferta. In urma acestei comunicari, a fost declarat ... (vezi toată discuția)
Documente de calificare-certificate fiscale nikitamv nikitamv Buna ziua. As dori sa-mi lamuriti urmatorul aspect: un ofertant a depus in loc de certificatele fiscale pentru punctele de lucru/sediile secundare, ... (vezi toată discuția)