avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident cu masina furata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident cu masina furata

Buna ziua. Tocmai mi s-a intamplat cel mai nebunesc lucru pe care pot sa mi-l imaginez.
Sunt sunat la 5 dimineata de un prieten care ma anunta ca masina mea parcata regulamentar pe locul meu de parcare inchiriat de la primarie a fost accidentata de un individ care a fugit de la locul accidentului.
Cand ajung la masina, constat masina mea mutata de pe locul de parcare si o masina a unui vecin "infipta" in partea fata stanga. Masina lui avea cheile in contact si usa sofer intredeschisa.
Dupa 2-3 ore reusesc sa dau de vecinul cu masina. El foarte surprins. Din vorbele lui, reiese ca:
-masina Dacia aflata pe locul de parcare nr. 14 a fost "sparta", fara urme vizibile la portiere de intrare prin efractie, iar din torpedo i s-au furat cheile masinii FORD de pe locul de parcare cu nr.15
-masina FORD a fost deschisa cu cheile din torpedo-ul Daciei, condusa cativa metri, unde necunoscutul (presupusul hot) a bagat masina in marsarier, lovindu-se violent de masina mea aflata pe locul de parcare nr. 13
-masina mea (BMW) a suferit pagube importante partea stg. fata (estimez la peste 2000-3000 euro)
Politia a fost alertata. Am dat declaratii eu si propritarii celorlalte 2 masini implicate in eveniment (sot-sotie: Dacia-Ford). Au facut poze/masuratori si au incercat sa ia amprente, insa spre final ni s-a spus ca sansele ca necunoscutul sa fie prins sunt mici.
Intrebarea mea este: Pe mine cine ma dezpagubeste ?? Nu am Casco. Toti 3 avem RCA valabil (eu si ei 2 sot-sotie). Si eventual ce se poate face in cazul asta ?

Mentionez ca: Dacia a mai fost "sparta" acu ceva vreme, si desi usa la sofer nu se inchide DELOC cu cheia si era legata pe interior de volan cu un cablu, proprietarul a lasat cheile mainii FORD in torpedo-ul Daciei. Neglijenta clar !

Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 22 Noiembrie 2015
avasilcovici, utilizator
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 20:31, 25 Noiembrie 2015
Buna ziua,
Dumneavoastra puteti fi despagubit pe asigurarea masinii care v-a lovit.
Pentru celelalte .......
Daca aveti dificultati in a rezolva pentru masina dumneavoastra problemele consultati un avocat.
Stimate Domnule Avocat,
Masina mea (BMW-ul) este "imobilizat". O anumita defectiune a golit tot antigelul pe asfalt, ceea ce nu imi permite sa ma deplasez cu masina.
Tractarea ar trebui sa fie acoperita de asigurarea RCA a masinii furate ? Trebuie tractata catre service si probabil pentru agentul constatator al firmei de asigurari (daca nu reusesc sa il conving sa se deplaseze).
Va multumesc. O zi buna
Buna ziua,
Din pacate pentru a afla daca si tractarea este acoperita de RCA va sfatuiesc sa va adresati firmei de asigurari.
Buna ziua,

Polita RCA, acopera prejudiciul produs din culpa conducătorului vehiculului asigurat, inclusiv în cazurile în care la data accidentului conducătorul vehiculului, a condus vehiculul fără consimţământul explicit sau implicit al asiguratului.

Pot fi despagubite:
- pagube materiale;
- pagube reprezentând consecinţa lipsei de folosinţă a vehiculului avariat.
Proprietara (asigurata) masinii Ford refuza acu sa imi dea asigurarea RCA pe motiv ca i-a fost recomandat de un jurist si cineva de la asigurari sa nu dea asigurarea pentru ca:
1.daca imi da asigurarea RCA isi recunoaste vina
2.Este dosar deschis la criminalistica si rutiera cu incidentul - masina FORD fiind declarata furata de o persoana necunoscuta
3.O sa aiba probleme cu asiguratorii pe viitor. Insemnand ca ii va creste costul asigurarii si va plati un an degeaba (vorba ei)
Ce se poate face in cazul acesta ???


Mentionez ca: 1.personal am fost la Centrul de daune Astra (unde este asigurarea Ford-ului) si mi s-a spus ca ei nu mai deschid dosare de ddauna ci FGA-ul, dar ca trebuie sa fiu despagubit indiferent de cine conducea masina.
2.am consultat telefonic un avocat care mi-a spus acelasi lucru
3.telefonic am vb cu Carpatica (asigurarea BMW-ului) spunandumi-se acelasi lucru
4.multe alte surse care mie imi spun acelasi lucru:trebuiesc despagubit de RCA

Alte discuții în legătură

Actionare in judecata avasilcovici avasilcovici Buna ziua. Sa va explic intamplarea mea: Sunt sunat la 5 dimineata ( 22 noiembrie) de un prieten care ma anunta ca masina mea parcata regulamentar pe ... (vezi toată discuția)
Accident auto, vinovatul fără rca. ce altă opțiune am să recuperez dauna în afară de instanța civilă? Constantin Teodor Constantin Teodor Mi-am găsit mașina lovită rău în parcare. Vinovatul a fugit dar l-am găsit. Nu are RCA. Ce altă opțiune am să recuperez daună în afară de ... (vezi toată discuția)
Asigurare masini introduse in tara inaninte de aderarea la u.e. visirin visirin Am o intrebare legata de actele ce se solicitau la intriducerea in tara a masinilor din strainatate , inainte de aderarea la U.E . Era obligatorie polita de ... (vezi toată discuția)