avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Dividende SRL-D cod fiscal 2016
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Dividende SRL-D cod fiscal 2016

Buna seara,

Am o nelamurire in legatura cu noul cod fiscal din 2016 ( [ link extern ] )

Foarte important: nu se aplica impozitul pe dividende daca
persoana ce incaseaza dividendele detine la societatea
afiliata mai mult de 10% din capitalul social pe o perioada
mai mare de 1 an.

Am o firma deschisa de 6 luni, eu fiind singurul asociat, deci capitalul social fiind in totalitate al meu. Dupa ce am citit noile modificari nu stiu ce sa mai inteleg. Din cate stiam eu, daca vreau sa retrag bani din firma ar trebuii sa platesc impozitul pe dividende de 16%.
Daca astept 1 an de zile fara sa retrag nici un ban din firma si dupa 1 an de zile retrag.
Se mai plateste impozitul pe dividende?

Cui se aplica defapt acea scutire de impozit pe dividende?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters374289 , utilizator 18:53, 24 Noiembrie 2015
Este vorba de 2 persoane juridice.
In cazul dvs-
La incheierea exercitiului financiar 01.01--31.12.2015,la intocmirea AGA hotarati cum repartizati profitul obtinut.
Daca hotarati sa-l repartizati pe dividende,impozitul se plateste pana pe 25 a lunii urmatoare platii dividendului.
simonaoprica a scris:

Este vorba de 2 persoane juridice.
In cazul dvs-
La incheierea exercitiului financiar 01.01--31.12.2015,la intocmirea AGA hotarati cum repartizati profitul obtinut.
Daca hotarati sa-l repartizati pe dividende,impozitul se plateste pana pe 25 a lunii urmatoare platii dividendului.

1.Trebuie neaparat repartizat?
2.Se poate lasa profitul in firma pana se decide ce se va face cu acesta?

3.As dori sa il las acolo pana se va mai strange si apoi sa il investesc intr-o locuinta. Se poate face acest lucru?
4.Daca inchid firma, ce se va intampla cu acea locuinta? Daca eu sunt unicul proprietar.
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2015
ContSters374289, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare dividende Ileana567 Ileana567 Buna ziua, As vrea sa stiu daca in 2016 impozitul pe dividendele aferente anului 2015 se impoziteaza cu 16 %. Plafonul TVA ramane la 65000 euro? (vezi toată discuția)
Ce se poate intimpla cu dividentele? Diana_10 Diana_10 La o societate care a avut in 2009 profit s-a repartizat prin Hot. AGA la dividente. Acestea urmind sa fie platite de-a lungul anului 2010. Acum ... (vezi toată discuția)
Dividendele 2010-2017 nu s-au repartizat mirela.popa mirela.popa La bilanturile aferente perioadei 2010 -2017 nu s-au repartizat dividendele din rezultatul reportat din cauza lipsei de numerar, firma fiind pe profit dar cu ... (vezi toată discuția)