avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1452 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire domiciilu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire domiciilu minori

Buna ziua, am o nelamurire legata de divortul ce l-am intentat sotului meu. Am cerut in cererea de divort ca domicililul celor doi copii ai mei sa fie stabilit la adresa la care locuiesc in prezent si ca sotul meu sa le plateasca pensie alimentara. La randul lui, sotul meu a solicitat ca domiciliul minorilor sa fie stabilita la adresa lui si sa platesc eu pensie alimentara. In prezent amandoi locuim la aceeasi adresa, el refuzand sa plece, in conditiile in care nu mai este posibila convietuirea amandurora in acelasi apartament din cauza numeroaselor certuri si a sicanelor ce le indur din partea lui. Primul termen s-a fixat la o data mult prea indepartata si stau cu nelinistea ca nu inteleg cum va decide instanta in acest caz...Eu doresc ca dupa divort sa solicit partajul si doresc ca eu si copiii sa locuiesc la actuala adresa, iar pe sot sa il despagubesc. stie cineva cam ce ar decide instanta in acest caz? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:49, 24 Noiembrie 2015
Stimată doamnă, niciodată nu se poate şti ce decide instanţa, într-un anumit caz.
Dar , în baza dosarului de fond, puteţi cere, prin ordonanţă preşedinţială, domiciliul copiilor la dvs. Există multe cazuri în care oamenii divorţaţi locuiesc la aceeaşi adresă.Dacă el nu vrea să se mute, vă puteţi muta dumneavoastră în chirie, la ordonanţă cereţi domiciliul copiilor la noua adresă.Trebuie să fie în apropiere de actualul domicilu, pentru a nu lipsi copiii de prietenii, colegii de şcoală.
Pai...decamdata procesul cu custiodia nu il pierde nimeni daca locuiti impreuna.
Practic cine pierde partajul ar putea pierde si minorii in mod logic dar cu precizarea ca daca obtineti dvs. minorii si pierdeti partajul mai aveti o sansa sa vina ei cu dvs. dar el daca pierde procesul de custodie isi pierde si sansele in caz de pierde procesul de partaj...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. o cunoștință, mama a doi copii minori locuiește ... Elenarom Elenarom Buna seara. O cunoștință, mama a doi copii minori locuiește împreună cu soțul in casa acestuia. De ceva vreme ,soțul se poarta foarte urat si nu ... (vezi toată discuția)
Domiciliul copiilor in timpul divortului Maria_Enache Maria_Enache Sarbatori fericite tuturor! Sunt casatorita de 3 ani, iar cu sotul locuiesc de 10 ani, avem 2 copii minori. De cand ne cunoastem, a fost violent, abuzandu-ma ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters323166 ContSters323166 Buna ziua!As vrea daca se poate sa ma ajutati cu niste informatii. Sunt din Targoviste, sunt casatorita si am 2 copii minori . As vrea sa divortez si as vrea ... (vezi toată discuția)