avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Depasire executie termopane
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Depasire executie termopane

Buna seara.ma numesc marin minea si doresc o lamurire.am incheiat un contractcu firma [editat] ptr. Efectuarea unei tamplarii pvc.am dat un avans,la masuratori am mai dat o suma si inaintea montarii trebuia sa achitam.suma totala eta de aprox.2200ron noi achitand jumatate.problrma este ca au intarziat 3sapt.cu livrarea fapt ptr.care am apelat in alta parte,iar lor le-inaintat o cerere ca refuzam marfa si vrem reziliere.ei au luat act si ne ameninta ca avem de plata cealalta jumatate de bani ,ca ei nu vin sa monteze etc.doresc sa intreb care sunt urmatorii pasi de urmat pe cale legala si eventual daca mai pot sa recuperez din bani.va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2015
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:32, 29 Noiembrie 2015
In contractul incheiat cu firma respectiva este prevazut termen de livrare si de montaj tocarie termopan?
Daca amiabil nu reusiti sa solutionati,puteti sa notificati oficial firma cu obligatia restituirii avansuluisub sanctiunea obligarii la plata a obligatiilor aferente solutionarii in instanta
Daca firma nu intelege sa raspunda la notificare,parcurgeti procedura de mediere
Daca nici la procedura prin mediere nu solutionati,ramane sa formulati actiune in instanta impotriva firmei pentru recuperare sume avansate
emilia_57 a scris:

Buna seara.da in contract este prevazut termenul de executie si prefare-montare.acesta a fost depasit cu17 zile de la data incheierii contractului.eu am avut nevoie de lucrare ,am luat legatura telefonic dr nenumarate ori si am fost de fiecare data amanat.
Pe langa notificare,mediere,ca si rapiditate de solutionare sesizati oficial autoritatea pentru protectia consumatorului,precizand ca aveti pretentia recuperarii sumei
~ Conținut șters la cerere ~
adyyy7 a scris:

Spuneti-le ca daca nu va inapoiaza banii veti sesiza ANPC si atunci ei vor fi OBLIGATI sa va restituie banii si sa achite si o amenda.

ANPC le poate pune in vedere sa restituie suma, nu ii poate obliga. Ma mir ca scrieti asta tocmai dvs., care stiti din proprie experienta ca nu pot decat sa-i sanctioneze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neonorarea la timp a contractului meryemmm meryemmm Buna ziua, v-as ruga sa ma ajutati in urmatoarea problema: in urma cu o luna am cumparat de la o SC un numar de usi in valoare totala de 33 mil. lei, ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans contract nesemnat eduardmihai1991 eduardmihai1991 Buna ziua, Am făcut un contract de prestări servicii cu o firma dar acesta nu a fost semnat. L-am primit pe WhatsApp,am fost amândoi de acord, am achitat ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani achitati pentru marfa care nu a fost livrata nici dupa 2 luni, termenul de livrare fiind 15 zile plita plita Bună ziua! Am o întrebare în legătură cu o comandă online pentru o plită de pe siteul “techstore.ro”. Comanda a fost plasată și achitată ... (vezi toată discuția)