avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Avans de bani in contul mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Avans de bani in contul mostenirii

Buna seara ,

Suntem trei frati , iar sora mea a cerut mamei bani in avans in contul mostenirii , desi parintii nu au decedat .Mama i-a dat , dar vrea sa stie cum sa reglementeze juridic acest aspect , caci nu ar fi corect fata de noi , ceilalti copii.Ce ne sfatuiti sa facem? Singura dovada a platii este transferul bancar.
Cel mai recent răspuns: ANGADALI , utilizator 21:52, 26 Decembrie 2015
Fiind o donatie se poate lua in seama de notar la momentul in care se va dezbate mostenirea.
Nu incercati insa sa mergeti fara avocat la notar in cazul dvs. pentru ca riscati sa va luati o mare teapa.
Cunosc cazuri conrete in care oameni aflati in aceasta situatie si-au luat teapa mergand la notar.
Va rog , daca aveti amabilitatea sa-mi explicati putin mai pe larg care ar fi posibilul pericol de a lua teapa. Multumesc anticipat ! Sarbatori fericite !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibil să intru în posesia unei jumătăți de teren aparținând bunicilor mei decedați, având în vedere că pentru această jumătate nu s-a făcut succesiunea și este nerevendicată de 20 de ani? ASKB ASKB Este posibil a intra in posesia unei jumatati de teren apartinand bunicilor mei decedati, avand in vedere ca pentru aceasta jumatate nu s-a facut succesiunea ... (vezi toată discuția)
Executari silite geo_bacau geo_bacau buna ziua,fratele meu a facut imprumut bancar cu adeverinta de salariat.si nu a mai platit ratele,banca a pus un executor sa ne informeze ca va scoate la ... (vezi toată discuția)
Mostenire inainte de deces ? camelys76 camelys76 Buna sunt nou pe forum. Intrebarea mea e: sunt plecat din tara de vreo 8 ani ,apartamentul care l-am avut era al mamei mele dar am platit jumatate la el in ... (vezi toată discuția)