avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Amintiri....
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Amintiri....

Daca sunteti de acord , va propun sa trecem aici acele amintiri din copilarie/ adolescenta/tinerete 1, tinerete 2 , tinerete 3.... care au un parfum deosebit ; stiu eu , ceva de genul : jocul noua pietre . Il mai stie cineva ? Eu nu-mi amintesc ce trebuia facut dupa ce se arunca cu mingea : erau 9 pietre, de la mare la mic puse pe verticala , ca o piramida , apoi se arunca cu o minge in turnul asta de pietre si apoi alergam ... dar nu mai tin minte de ce .... si nu mai stiu cine cistiga ... si de ce ...

Mai tin minte insignele de pionier si mindria de a le avea ...
Si Bem -Bem
Si piinea uda presarata cu zahar ...

=D> Cata frumusete!
Cat mi-as fi dorit ca si copiii nostri sa aiba aceeasi copilarie(in mare parte)!...
Trecut-au anii...
Mi-aduc aminte ca am luat in clasa a-III-a un 4 la istorie, trecut doar in carnet, iar pentru ca mama a vrut sa-mi aplice o corectie X-( pentru asta am alergat-o jumatate de cartier...m-au vazut si colegii...nu vreti sa stiti ce-am patit cand m-a prins.:D Cert e ca de atunci n-am mai fugit niciodata. :sorry: Cu toate astea, o iubesc enorm!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2009
ContSters53919, utilizator
Uitasem si ca am jucat jocul cu pietrele! Deci, n-am idee ce se intampla apoi.
Cate jocuri cunosteam si jucam in copilarie! Azi, copiii par sa nu mai aiba bucuria acelor jocuri simple in care, de regula, invata sa socializeze, printre altele... Inca mai am amici din copilarie!

Cat despre insignele de pionier... Sunt de trista amintire pt mine: nu le-am vrut, n-am vrut sa devin pionier, nici utc-ist dar tot m-au facut! Desi ziceau ca de nu ma pregatesc (sa invat statutul utc-istului) nu voi fi... N-a tinut. Dar m-am ”razbunat”! N-am fost la nicio serbare comunista, la nicio defilare la nimic - nicodata! Am lipsit un trimestru de la scoala pt ca nu-mi convenea sa port cravata rosie cu tricolor si bentita Eram in clasa a IV-a! Si nu m-au lasat repetenta... De fapt, mi-a placut scoala ca la magar fuga (dar erau stupide multe materii – in sensul ca totul se rezuma la socialismul multilateral dezvoltat si inaintare a Romaniei spre comunism). Greu voi putea uita acest... parfum al comunismului! Nici nu vreau sa il uit, si in zilele din urma il cam tot simt in atmosfera. Vreau sa vina Toamna!

In toata cariera de elev am avut o singura medie de 4: la sport. Ah, si nota 9 la purtare cate un trimestru in fiecare an de liceu.

Ce idee ati avut, Magda! Pentru cateva minute m-am propulsat in trecut si m-am distrat! Asa cum m-am distrat la momentul cand se petreceau cele povestite! Nu comunismul m-a distrat, ci modul cum intelegeam sa ma impotrivesc regulilor. :happy:

Eu am prins foarte putin din perioada aceea, dar cred ca cel mai tare imi aduc aminte de sotron, de jocul de-a prinsa si de inghetata in forma de pachet de unt... Tare imi lipseste!
Culmea e ca desi eram copil, aveam tot timpul maruntis prin buzunare, pentru ca returnam toate sticlele pe care le gaseam... Minunata indeletnicire de copil, mai ales daca ma gandesc ca azi, la mine la bloc exista loc special cu pubele de materiale reciclabile, dar mult prea multi isi arunca acolo gunoiul menajer...
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2009
ContSters20980, utilizator
Citind discutia asta mi-am adus aminte de multe.

Gala desenului animat:
[ link extern ]

Figurinele de plastic (soldati, indieni, cowboy, etc)
[ link extern ]

Arabela:
[ link extern ]

Si ar mai fi cateva lucruri: inghetata polar (cred ca de ea pomeneste andreea), sucul ala de bomboane (nu-l sufeream, da era la toate cofetariile), guma tigareta (cred ca era pluto pe ambalaj sau ceva de genul). :rolleyes:

Nu-mi lipseste perioada petnru ca imi dau seama ca probabil o asimilez cu varsta aia in care nu ai multe griji si nu stii foarte multe lucruri. Cu toate astea, cred ca atunci ne defineam prietenia in cu totul alti termeni decat astazi. Si comunicarea intre oameni era altfel. Cu lucrurile bune si cu cele rele.
Castel, frunza, melcul, sotron, capra, lapte gros, ratele si vanatorii ...
Doamne, ce ne mai jucam! De dimineata pana seara. Fara telefon mobil, fara bani in buzunar, cu cheia de gat... :D
Vaaai ce mandra eram cand m-a facut pionier! :">
Ingheta polar, parfe si vafe, bomboane cubaneze, amandine si muuuuuuuuulte eugenii.
Arabela o urmaream toti cu sufletul la gura. Ce ne mai doream inelul ala...

Hehe... vreau sa ma gandesc numai la lucrurile bune cand eram copil fara griji. Nu la lipsuri, ca ma intunec.

Alte discuții în legătură

Avocatnet 2011: despre copilărie... ContSters4579 ContSters4579 ...ce va mai aducetiaminte de cand erati copil...incep eu:umbra din casa bunicilor,praful de pe strada,bunica deschizand gazul de la sobe dimineata la ... (vezi toată discuția)
Din realitatea zilelor noastre POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE ... Noi, \"elevii antedecembriști\" ! ... Intr-o imagine care circula pe net, o elevă inconștientă din anii \'70, probabil chiar \'80, merge singură pe ... (vezi toată discuția)
Nevoie de ajutor, va rog: ce activitati as putea desfasura cu niste copii? Filip Alexandru Filip Alexandru Saptamana viitoare voi avea niste intalniri repetate cu vreo cativa zeci de copii bolnavi de la un anumit spital, v-as ruga daca puteti sa-mi dati anumite ... (vezi toată discuția)