avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casatoria - regimul matrimonial, situatie bunuri ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casatoria - regimul matrimonial, situatie bunuri proprii in caz de divort

buna ziua,
am o relatie cu un barbat si de ceva timp ne-am mutat impreuna in apartamentul lui cumparat cu credit bancar.Eu nu am contribuit cu nici un ban la acest bun al prietenului meu.Numai el plateste ratele la apartament.
Va rog sa ma ajutati sa imi spuneti care ar fi regimul matrimonial ales in cazul in care acesta ar dori sa isi apere bunurile(apartamentul in acest caz).Mentionez ca ii este frica sa faca pasul catre casatorie de frica sa nu cumva sa imparta bunurile cu mine.Am avut nenumarate discutii pe tema casatoriei, si rapsunsul lui a fost ca daca va face un copil cu mine atunci el nu o sa ma poata da afara din casa , pe motiv ca femeile daca fac un copil cu un barbat atunci au si motiv sa stea in casa aceeaș si ca el este proprietarul apartamentului si ca in imobil va intra doar cine vrea el.

sper sa ma ajutati cu un raspuns !




Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:35, 26 Noiembrie 2015
Daca v-a spus asa ceva credeti ca mai are rost sa ii faceti un copil?!
Inainte de a va casatori incheiati o conventie matrimoniala de separatie de bunuri, pentru ca acel credit pe care l a luat pentru apartament sa i apartina numailui, asa nu veti avea nici drept de creanta pentru plata creditului.
Oricum si daca nu incheiati acea conventie, si ramaneati casatoriti sub regimul comunitatii legale, apartamentul este bunul lui propriu insa puteati avea un drept de creanta pentru sumele achitate in timpul casatoriei..
La divort nu ramaneti in casa chiar daca vi se da spre crestere copilul, pentru ca nu este proprietatea dvs apartamentul.
n
multumesc mult pentru raspuns! imi doream foarte mult sa devenim o familie, dar o sa ma gândesc bine sa nu fac vreo greseala.
Nu ajuta extraordinar de mult conventia, situatia poate ramane temporar aceeasi ca si cum conventia nu ar fi. Depinde ce scrieti in ea in afara de impartirea bunurilor... cu conventie sau fara, bunul tot al sau este.
Inteleg ca dv. nu veti contribui niciodata la cheltuielile comune mai mult de jumatate? Ca el nu va avea niciodata lipsa serviciu sau venit? Ca nu veti merge la banca vreodata sa-i achitat rata ca el nu ajunge?
Toate astea trebuie reglementate.
Totusi, inca odata, asta nu schimba in niciun fel situatia de bun propriu al lui. Doar eventuale pretentii ale dv. de contributii...
contributia este ca noi ne impartim doar cheltuielile legate de utilitati(curent, gaz, lumina, apa) si mâncarea aici le impartim la 2, jumătate eu jumatate el.Apartamentul este al lui cu credit ,la fel si bunurile sale din apartament.Doar el se duce la banca si plateste rata,Pentru aceasta conventie incheiata inaintea casatoriei, eu as putea trece in aceasta conventie , ca eu dispun de o suma de bani intr-un cont bancar la o banca si aceasta suma sa nu i se cuvina lui? pentru ca e o suma de bani din economii personale care provine inainte de casatorie.
Sigur. Se face inventarul bunurilor mobile inainte de incheierea conventiei.

Alte discuții în legătură

Conventie matrimoniala pentru cumparare locuinta Ani cosma Ani cosma Buna ziua. Sunt casatorita de 6 ani, dar in acest timp sotul meu a avut cateva tentative de a divorta. Se intoarce dupa un timp,dar nu am siguranta ca vom ... (vezi toată discuția)
Regim de separare a bunurilor Urban123 Urban123 Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean strain si detin cateva proprietati (apartamente si terenuri) iar dupa casatorie voi achizitiona alte bunuri. Am ... (vezi toată discuția)
Pastrare bunuri dobandite inainte casatorie miric miric Buna ziua .M am casatorit si am niste bunuri achizitionate inainte de casatorie printre care un apartament care este pe numele meu si care si dupa casatorie a ... (vezi toată discuția)