avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despagubiri divort / parat plecat din tara - domiciliu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despagubiri divort / parat plecat din tara - domiciliu necunoscut

Buna ziua,
Ma aflu intr-o situatoe mai delicata. Sunt despartita de sotul meu, in fapt, din iulie 2007. Motivul a fost ca trebuia sa intretin singura familia (el nu dorea sa se angajeze). Avem 2 copii (acum 15 si 16 ani) de care ma ocupam si m-am ocupat absolut singura. Din momentul in care ne-am despartit, sotul meu nu numai ca nu a sustinut financiar copiii, in niciun fel, ci nici macar nu a luat legatura cu ei. Acest lucru il vor confirma si copiii in momentul in care vor fi audiati in camera de consiliu si-l pot confirma si parintii mei (deoarece din 2007 locuiesc impreuna cu copiii la ei).
Acum, din cate stiu, e plecat in Anglia. Nu cunosc adresa si nici nr. de tel.
As dori sa divortez, in instanta (caci altfel nu cred ca se poate in lipsa lui) si as dori sa stiu urmatoarele lucruri:
- pot divorta in lipsa, dovedind culpa lui exclusiva?
- pot obtine vreun fel de despagubire materiala avand in vedere ca de aproape 9 ani n-a dat nici macar un telefon la copii (nu mai vorbesc de bani)
- pensia alimentara se va calcula la salariul minim pe economie?
- pensia alimentara se plateste retroactiv doar de la momentul inaintarii actiunii in instanta sau de la momentul la care ne-am despartit?
Sper ca ma puteti ajuta cu niste raspunsuri, deoarece chiar sunt hotarata sa rezolv si aceasta problema. (cu sau fara el)
Multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: laura13 , utilizator 21:25, 30 Noiembrie 2015
O sa va loviti de faptul ca nu il citati la adresa lui din Anglia, iar politia nu se va implica in a-l cauta doar pentru un divort (va invoca ca nu are voie sa divulge date personale, etc.). Este caz real (persoana care dorea sa divorteze a trebuit sa il citeze la noul domiciliu). Cu atat mai mult banuiesc ca va trebui sa il citati in Anglia, avand si copii minori (custodia, pensia de intretinere minor, program de vizita, etc). Sper doar sa nu fie nevoie, desi nu vad cum ar putea copiii dumneavoastra sa beneficieze de pensie de intretinere daca nu ii stiti domicilul.
Eventual sa ii faceti o plangere penala pentru abandon de familie pentru a-i afla domiciliul nou, dar si aceasta este de durata. Dar poate ca sunt si alte variante, si nu este nevoie de acea plangere.
Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2015
tarkan, utilizator
Cât de vechi sunt informațiile referitoare la soțul dvs? De unde știți că lucrează sau că se mai află în Anglia și în prezent? Poate să fie oriunde...
În funcție de situație, puteți să îl citați la ultimul domiciliu cunoscut în România, prin mica publicitate și la ușa instanței. Angajați un avocat care să vă sfătuiască.
Citarea la ultimul domiciliu cunoscut in Romania sau prin afisare? Si cu pensia de intretinere cum ramane? Cum o va obtine? De la "ultimul domicilu cunoscut" sau "prin afisare" va primi pensia de intretinere? Probabil ca da...
Nu ar fi rau sa dezvoltam un pic subiectul pe aceasta problema. Este vorba totusi de doi adolescenti care "au nevoi" mai mari decat aveau in copilarie (gen materiale, alimentare, educationale - sa nu se confrunte cu abandon scolar pentru ca nu au imbracamintea adecvata, incaltamintea, etc... lista ramane deschisa).
Tocmai asta ma irita si pe mine. Tatal ar trebui sa stie cam care sunt nevoile a doi adolescenti. De aproape 9 ani de zile nu l-a interesat de ei. Pot sa spun ca norocul nostru este ca am putut sa le satisfac toate nevoile materiale si ...sper si morale...mult peste medie. Nu se pune problema abandonului scolar, ci din contra, copiii sunt premianti. Chiar am incercat si sper ca am si reusit sa le fiu si mama si tata. Problema mea e ca vreau pe acest "tata" sa-l fac sa simta ca are doi copii si sa-l responsabilizam putin. Ce-i drept copiii m-au instigat. Eu eram ferm convinsa ca nu avem nevoie de nici macar 5 bani de la el....dar nu merita. Daca in locul meu era o femeie care nu avea posibilitatea sa-si creasca copiii asa cum i-am crescut eu? Atunci da, se putea ajunge la abandon scolar si poate la chestiuni mult mai grave.
Ideea e ca vreau sa incerc sa aflu macar adresa din Anglia (prin intermediul unor prieteni comuni). Nu stiu daca-mi va fi de folos...totusi traim in Romania...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot intenta proces de pensie alimentara ,dacă nu sunt divorțată? Elenko Elenko Sunt despărțită în fapt de sot ,de doi ani jumate;cei doi copii din căsătorie sunt cu mine,iar al treilea copil rezultat din relația actuală poarta ... (vezi toată discuția)
Oferirea pensiei alimentare GabiBurduja GabiBurduja Buna ziua. Am trăit 8 ani cu un bărbat, in urma relației avem 3 copii(8,6 respectiv 3 ani)... De 1 an jumătate suntem despărțiți, nu am fost ... (vezi toată discuția)
Divort si incredintare copil cristeo cristeo Buna ziua. Fratele meu se confrunta cu urmatoarea situatie si vreau sa-l ajut. Este casatorit de 2 ani, are un copil in varsta de 1 an si de cateva luni a ... (vezi toată discuția)