avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Obligatii ce revin unui PFA fara activitate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Obligatii ce revin unui PFA fara activitate

Buna ziua!
Pentru un PFA care in anul 2015 nu a avut activitate (nu a avut venit) ce trebuie facut astfel incat sa nu apara datorii la impozit si la CASS?
Mentionez ca din 2008 si pana in 2014 inclusiv veniturile erau de tip real, deci impozitul si CASS erau calculate la venitul net conform declaratiei 200, fara a se depune declaratie estimativa ci cu retinere la sursa.
Pentru 2015 tebuie depusa declaratia 200 cu venit 0 (zero), astfel incat sa nu aparata nici o datorie?
Stiu ca este bine sa inchizi PFA-ul ca sa stai linistit dar nu am gasit nici un argument din care sa rezulte ca TREBUIE sa fie inchis .
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Blaga , Contabil 09:12, 26 Noiembrie 2015
În cursul anului 2015 efectuați plata anticipată a impozitului pe venit și a CAS așa cum v-au fost transmise de administrația financiară prin formularul 250. În anul 2016 veți depune declarația 200 aferentă veniturilor realizate în anul 2015 cu venituri 0.
Multumesc pentru raspuns dar, asa cum am mentionat venitul era impozitat cu retinere la sursa (pentru perioada de activitate,adica pana in 2014), eu am depuneam in anul urmator,pana in luna mai, doar declaratia 200 cu veniturile realizate in anul anterior .Nu am depus niciodatata nici o declaratie estimativa si nici nu am facut plata anticipata pentru impozit si CASS fiind cu retinere la sursa
In 2015 neavand activitate si PFA neinchis ce trebuie facut ca in 2016 sa nu ma trezesc ca imi revin de plata niste sume pentru impozit dar mai ales pentru CASS.
Este corect ca depund declaratia 200 cu venit zero?
Îmi cer scuze, n-am fost atent la faptul că e vorba de venit impozitat prin reținere la sursă.
În cazul acesta, nu aveți nicio obligație în afară de a depune declarația 200 în 2016, cu suma 0.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedeclarare venituri pe anul curent. sarmaneandchill sarmaneandchill Buna! In urma unor probleme de sanatate, nu am reusit sa depun, pana la 1 Februarie actele necesare realizarii calculelor taxelor care trebuiesc a fii platite ... (vezi toată discuția)
Obligativitate declaratii retroactive pe 5 ani la deschiderea pfa clodex clodex buna ziua In sept 2019 am deschis PFA la care nu am inceput activitatea si m-am inrolat in svp caci mi s-a spus ca e obligtoriu unde am vazut declaratii de ... (vezi toată discuția)
Plata contributii pfa Mirela_Crisu Mirela_Crisu In decursul anului 2014 am platit trimestrial conform venitului estimat CASS si impozitul pe profit, avand o suma estimata la 3000 ron insa nu am realizat ... (vezi toată discuția)