avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Formular S1
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Formular S1

Incerc sa imi fac un PFA in Suedia, pentru a putea face asta am nevoie sa imi fac un "personnummer". Printre multele cerinte este si Formularul S1 pe care statul roman nu mi-l da. Ce as putea sa fac ca sa i-l obtin?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: az- , utilizator 18:51, 25 Noiembrie 2015

Trebuie să luati legatura cu Casa de Asigurari de Sanatate în evidenţele căreia v -ati aflat ca asigurat de sănătate pe teritoriul României şi să solicitaţi formularul care permite dreptul la prestaţiile în natură ale asigurării de boală-maternitate în cazul persoanelor care îşi au reşedinţa într-un alt stat decât statul competent.

Conform reglementarilor europene , beneficiar formularului S1 trebuie sa depuna la sediul Casa de Asigurari de Sanatate, o serie de documente, cum ar fi, dupa caz :
a) copie de pe cartea/buletinul de identitate sau de pe certificatul de naştere;
b) dovada reşedinţei în alt stat membru al Uniunii Europene sau al Spaţiului Economic European decât statul competent; pentru persoanele care nu pot face dovada reşedinţei anterior plecării, se pot lua în considerare contractul de muncă, documentul de detaşare, ordinul emis de ministru sau orice document care face dovada şederii obişnuite pe teritoriul statului membru al Uniunii Europene sau al Spaţiului Economic European;
c) dovada că urmează o formă de învăţământ în statul de reşedinţă, în cazul studentului;
d) formularul E 101 şi/sau formularul E 102, în cazul lucrătorului detaşat, prevăzut la art. 14 paragraful 1 lit. a) din Regulamentul (CEE) nr. 883/2004 (salariat) sau la art. 14 bis paragraful 1 lit. a) din acelaşi regulament (lucrător independent), precum şi în caz de pluriactivitate şi în caz de detaşare excepţională potrivit art. 17 din Regulamentul (CEE) nr. 883/2004;
e) dovada că persoana respectivă nu este asigurată potrivit legislaţiei statului de reşedinţă.
multumesc mult pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , soacra mea lucrează sezonier cu contract de munca ... FlorianVasile FlorianVasile Buna ziua , Soacra mea lucrează sezonier cu contract de munca in Italia . Ea a plecat in Italia la început de Decembrie 2022. Pe data de 21.12 a suferit ... (vezi toată discuția)
E 106 macul rosu macul rosu AM NEVOIE URGENT DE ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA FORMULARULUI E 106!!!!!:(( (vezi toată discuția)
Formular s1 thaiza thaiza buna seara,as dori sa stiu cum ar putea obtine fiica mea acest formular,mereu intampin greutati in al obtine,situatia se prezinta astfel; fiica mea a o ... (vezi toată discuția)