avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... refacere expertiza
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

refacere expertiza

daca un expert a stabilit pretul de vanzare al unei garsoniere ca fiind cu 1/3 mai mic decat cel pe care noi il consideram ca fiind real, nu a facut masuratori doar a citit pe vechiul contract ce suprafacta avea, a atasat cateva anunturi din ziar, unele din alta zona a orasului, fara sa verifice daca in acele anunturi era suprafata utila sau cea totala, ce se poate face la urmatorul termen?

ce putem cere daca nu suntem multumiti?

putem cere refacerea? in ce conditii cu ce motive
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:02, 26 Noiembrie 2015
Ca parte in proces dv urmeaza sa primiti un exemplar al raportului de evaluare
Daca apreciati ca evaluarea nu este temeinca,aveti dreptul sa formulati obiectiuni la raportul de expertiza
Instanta poate dispune supliment de expertiza sau refacerea raportului de evaluare
Pentru a indeparta suspiciunile,este de preferat sa va angajati expert parte
am inteles ca s-a depus deja expertiza, zilele acestea, si luni am termen. Primesc in instanta? pana cand pot face obiectiuni, trebuie la acelasi termen?
Puteti studia raportul de expertiza la arhiva tribunalului si sa depuneti observatii (de preferat insotite de documente certe care sa va sustina punctul de vedere) la raport cu cel putin 5 zile inainte de termenul de judecata.
Daca nu va incadrati in acest termen, in instanta puteti cere fixarea unui nou termen de judecata pentru a citi raportul de expertiza (primiti 1 expl. de la arhiva tribunalului dupa ce instanta studiaza acest raport) si a depune eventuale observatii scrise.
Expertul va raspunde in scris la obiectiunile formulate si le va depune la dosarul cauzei.
Instanta va analiza raportul, obiectiunile formulate si raspunsurile expertului la obiectiuni si va da o hotarare. Dupa caz, instanta, la cererea dvs. insotita de documente certe poate dispune completarea raportului de expertiza sau o contraexpertiza.
Expertul in cadrul raportului de expertiza mentioneaza actele normative/ elementele avute in vedere la stabilirea de vanzare. Va tine cont si de documentele depuse de partile in proces, la dispozitie/ la dosarul cauzei.
Nu este suficient sa considerati dvs. un anume pret ca fiind real. Trebuie sa depuneti documente certe la dosarul cauzei care sa sustina punctul dvs. de vedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj 71Ica 71Ica buna dimineata, as avea si eu o intrebare, cum se face o evaluare pentru un partaj, se ia un anunt din ziare de la o firma cu pretul pe metru patrat pentru o ... (vezi toată discuția)
Partaj, reducere valoare expertiza ctanta ctanta buna ziua mi sa facut expertiza la imobil,dar garajul,si gardul au sumele pe care nu fac cat scrie expertul,ce pot sa fac,fara sa mai platesc alta ... (vezi toată discuția)
Evaluare imobiliara proces partaj tinaa tinaa buna ziua .va rog sa ma ajutati cu niste lamuriri si sa iau o decizie . sunt in proces cu fostul sot pt accesiune imobiliara artificiala si partaj, am ajuns ... (vezi toată discuția)