avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cesiune creanta- urgent
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cesiune creanta- urgent

Buna seara, va rog sa ma ajutati. Am un client persoana fizica care a imprumutat o alta persoana fizica cu suma de 1000 USD. Clientul meu a incercat sa recupereze suma insa debitorul il ameninta de fiecare data cand ii solicita suma.Ce poate face clientul meu? Sa incheie un contract de cesiune de creanta. Fac mentiunea ca pentru aceasta suma de bani exista o chitanta de mana cu un martor.Multumesc
Cel mai recent răspuns: cosminatudose , utilizator 15:59, 19 Septembrie 2007
Daca actul sub semnatura privata, prin debitorul clientului tau se obliga a plati suma de bani indeplineste conditiile prevazute de lege, respectiv, este scris in întregul lui de acela care l-a semnat, sau, cel putin, acesta a adaugat la sfarsitul actului cuvintele « bun si aprobat », aratand in litere suma si apoi a semnat, nu este necesar si martorul pentru dovada imprumutului.
Daca nu este indeplinita conditia speciala, referitoare la mentiunea "bun si aprobat", inscrisul respectiv valoreaza inceput de dovada scrisa, care va putea fi completata cu martori si prezumtii.
Clientul tau ar trebui sa-l puna in intarziere pe debitor, iar apoi, daca acesta nu plateste, sa-l dea in judecata, cerand si dobanda legala la suma imprumutata (de la data introducerii cererii).
Bineinteles, daca clientul tau nu este in stare sa duca batalia, poate face linistit o cesiune de creanta. Chestia este daca poate gasi un cesionar.



fa contract de cesiune de creanta cu clientul tau,notifica debitorul apoi si da-i drumul la treaba.eu cu asta ma ocup.
Va multumesc.
Multumesc si D-nului Costas care mi-a trimis o solutie pe mesaj privat insa n-am stiut cum sa-i raspund. Este posibil sa folosesc ordonanta 5 pentru un contract incheiat intre doua persoane fizice? Multumesc
da. ordonanta 5 se refera atat la obligatii comerciale, cat si civile.

Alte discuții în legătură

Cesiune de creanta intre doua firme robertsega32 robertsega32 Buna ziua. Am o problema. Un partener de afaceri (client) are o datorie fata de firma noastra (facturi neachitate). Ne-a propus sa facem un contract de cesiune ... (vezi toată discuția)
Contract telefonie mobila nerespectat cornellll cornellll Persoana fizica, mi-am deschis firma de intermedieri in vanzari produse siderurgice drept care mi-am cesionat abonamentul Orange , in dorinta de a-mi pastra ... (vezi toată discuția)
recuperare creanta comerciala Badger Badger Am primit zilele trecute in posta o notificare de la EOS KSI ca inregistrez la ei o datorie de 200 RON consecinta a nerespectarii ctr incheiat cu Orange, ... (vezi toată discuția)