avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... contract telefonie mobila nerespectat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

contract telefonie mobila nerespectat

Persoana fizica, mi-am deschis firma de intermedieri in vanzari produse siderurgice drept care mi-am cesionat abonamentul Orange , in dorinta de a-mi pastra nr. de telefon , catre societatea nou deschisa asta ( pentru deducerea cheltuielilor ) era in 2006.
In 2010 am primit de la o firma de recuperari creante instiintarea ca nu am achitat, persoana fizica, o factura, cu valoare relativ mica drept care sunt in baza de rau platnici, respectiv Arhiva Electronica de Garantii reale mobiliare. Contractul cesionat, respectiv nr. de telefon au functionat in continuare, nu mi s-au furnizat informatiile cf lege 677/2001, nu am mai putut sa fac credite bancare, pe societate, urmare acord crb. Prejudicile, demonstrabile , au fost enorme.
Conform ctr. cu Orange cesiunea nu intra in vigoare decat daca vechiul contract este achitat pentru valori mai mari de 4 euro.
Intrebari: care contract era in vigoare pe postul de telefon ( altminteri client platinium) cel pe persoana fizica cesionat de Orange cu 10 euro debit la recuperator sau cel pe persoana juridica( cesionat de persoana fizica in 2006 ) cu plati de sute de milioane de lei?
De ce informarea persoanei vizate s-a facut in 2010 cu prejudicii demonstrabile daca informarea tertilor ( Legea 677 art 12 alin. 2 ) s-a facut in 2008?
Pe cine sa dau in judecata , firma de recuperare pentru incalcarea legii si prejudiciu sau Orange pentru incalcarea contractelor si favorizarea de incalcare a legii?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 18:17, 8 Decembrie 2010
mai intai verificati prescriptia. daca debitul este mai vechi de 3 ani, aveti dreptul sa nu platiti si nici nu au ce mai face.
Indiferent de prescriptie, daca facturile ulterioare cesiunii au venit pe numele cesionarului abonamentului (al firmei) atunci cesiunea este in vigoare si acceptata inclusiv de catre Orange, prin renuntarea la acea conditie. deci nu este nici o problema sub acest aspect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este de facut?problema eos ksi quiras quiras As dori sa cunosc si parerile Dvs. in urmatoarea situatie : In anul2008 am incheiat cu Orange un contract de telefonie -contract care l-a folosit un amic ... (vezi toată discuția)
Contract cesiune telefonie mobila art1580 art1580 Va retin atentia cu rugamintea sa ma ajutati sa imi pot recupera drepturile prevazute prin contract. In 25.07.2014 am devenit cesionarul unui abonament Orange ... (vezi toată discuția)
Neplata facturi abonament orange ionel_craciun ionel_craciun Buna Ziua. In 2014 mi-am facut un abonament la orange in valoare de 25 de euro, perioada abonamentului fiinde pana in 2016 la finalul anului. De cateva luni ... (vezi toată discuția)