avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cesiune creanta- urgent
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cesiune creanta- urgent

Buna seara, va rog sa ma ajutati. Am un client persoana fizica care a imprumutat o alta persoana fizica cu suma de 1000 USD. Clientul meu a incercat sa recupereze suma insa debitorul il ameninta de fiecare data cand ii solicita suma.Ce poate face clientul meu? Sa incheie un contract de cesiune de creanta. Fac mentiunea ca pentru aceasta suma de bani exista o chitanta de mana cu un martor.Multumesc
Cel mai recent răspuns: cosminatudose , utilizator 15:59, 19 Septembrie 2007
Va rog sa ma ajutati! In 2001 am incheiat un abonament cu Orange Romania SA pe o perioada de 1 an. Din motive personale dupa 3-4 luni am renuntat la abonament, anuntand Dialog-ul pe vremea respectiva.
Mi s-a zis ca nu e nici o problema numai sa-mi platesc suma datorata societatii. insa dupa mai bine de 6 ani, ieri am primit o instiintare de la o anume firma de recuperare credite cum ca am o datorie preluata de la Orange catre ei in valoare de 885,00 RON (Taxa de reziliere). Mentionez ca eu de la Orange nu am primit nici o factura sau instiintare pentru suma aceasta (in 2006 am facut un alt abonament pe care platesc la zi, la incheierea contractului am platit 50 USD pentru garantie dar in rest nimeni nu mi-a cerut banii datorati?!) au dreptul dupa 6 ani sa-mi ceara banii respectivi?
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2007
agica, utilizator
Ignora-i ! S-a prescris. Incearca si ei,... poate le pica in plasa necunoscatorii si se apuca se le si plateasca.
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2007
agica, utilizator
Chiar daca va dau in judecata instanta va respinge cererea de chemare in judecata pentru ca sumele datorate de dvs s-au prescris.
Buna ziua, am si eu nevoie de ajutor. In 1999 am cumparat o garsoniera si dupa 4 luni unul din vanzatorii anteriori a deschis proces de anulare a ctrctelor de vanz cump pana la mine pe motiv ca i-au fost furate actele si asa a fost vanduta garsoniera. Mentionez ca in septembrie 2006 am obtinut sentinta definitiva de recuperare 15.000EUR de la cel de la care am cumparat garsoniera iar respectivul vanzator a fost repus in drepturi. Doresc sa vand aceasta creanta pentru ca mai urmeaza inca o sumedenie de termene si taxe pe care nu mai am de unde le sustine. Va multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra si va doresc numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune de creanta intre doua firme robertsega32 robertsega32 Buna ziua. Am o problema. Un partener de afaceri (client) are o datorie fata de firma noastra (facturi neachitate). Ne-a propus sa facem un contract de cesiune ... (vezi toată discuția)
Contract telefonie mobila nerespectat cornellll cornellll Persoana fizica, mi-am deschis firma de intermedieri in vanzari produse siderurgice drept care mi-am cesionat abonamentul Orange , in dorinta de a-mi pastra ... (vezi toată discuția)
recuperare creanta comerciala Badger Badger Am primit zilele trecute in posta o notificare de la EOS KSI ca inregistrez la ei o datorie de 200 RON consecinta a nerespectarii ctr incheiat cu Orange, ... (vezi toată discuția)