avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... trecere frontiera parintii si copilul minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

trecere frontiera parintii si copilul minor

Avem un copil minor de 8 ani care este trecut in pasaportul ambilor parinti. Pentru a trece frontiera impreuna cu ambii parinti mai este nevoie de alte acte.
Dar in cazul in care doar un parinte iese cu copilul?
Este obligatoriu pasaport individual pentru copil?

Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2009
errica, utilizator
Multumesc pentru raspuns.
Deci statul ma leaga de glie, nu?
Fortuna10 a scris:

Deci statul ma leaga de glie, nu?

Nu. Statul nu va leaga de glie ci doar protejeaza minorii impotriva traficului de persoane. Copilul dvs. nu este in pericol dar altii pot fi.
Inteleg motivul si sint de acord. Dar notarul a facut o hirtie in prezenta ambilor parinti, care declara ca sint de acord cu orice iesire, oriunde. Intr-o familie unde situatia lasa loc de dubiu, un parinte nu ii da carte blanche celuilalt.
Asa, oricine poate refuza orice procura, la banca, la vinzarea unei case etc.
Pe baza acestui "s-ar putea", miine la trecerea frontierei nu ne dau voie sa iesim ca familie, ca poate ii vindem in strainatate. Sau fac un filtru la iesirea din judet, sa nu duc copiii din Constanta la Satu-Mare, de exemplu.

Nu am legatura cu meseria de jurist, dar simt ca mi se incalca flagrant un drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura minor simoalin simoalin Buna ziua, In cazul unui minor (15ani) daca vrea unul dintre parinti sa-l duca in strainatate are nevoie de procura de la celalalt parinte la fiecare iesire ... (vezi toată discuția)
Insotire minor in italia roxana16 roxana16 Buna ziua.problema mea este urmatoarea:matusa mea lucreaza in italia si in perioada sarbatorilor de iarna ar vrea ca fiul cel mic in varsta de 8 ani sa poata ... (vezi toată discuția)
Ajutor ana_lucia ana_lucia buna ziua.am o prietena in italia care sta cu sotul si ftita de 7 luni.el vrea sa o trimita acasa in romania cu fata.s-a dus la aeroport sa se intereseze daca ... (vezi toată discuția)