Avem un copil minor de 8 ani care este trecut in pasaportul ambilor parinti. Pentru a trece frontiera impreuna cu ambii parinti mai este nevoie de alte acte.
Dar in cazul in care doar un parinte iese cu copilul?
Este obligatoriu pasaport individual pentru copil?
Inteleg motivul si sint de acord. Dar notarul a facut o hirtie in prezenta ambilor parinti, care declara ca sint de acord cu orice iesire, oriunde. Intr-o familie unde situatia lasa loc de dubiu, un parinte nu ii da carte blanche celuilalt.
Asa, oricine poate refuza orice procura, la banca, la vinzarea unei case etc.
Pe baza acestui "s-ar putea", miine la trecerea frontierei nu ne dau voie sa iesim ca familie, ca poate ii vindem in strainatate. Sau fac un filtru la iesirea din judet, sa nu duc copiii din Constanta la Satu-Mare, de exemplu.
Nu am legatura cu meseria de jurist, dar simt ca mi se incalca flagrant un drept.
Procura minor
simoalin
Buna ziua,
In cazul unui minor (15ani) daca vrea unul dintre parinti sa-l duca in strainatate are nevoie de procura de la celalalt parinte la fiecare iesire ... (vezi toată discuția)
Ajutor
ana_lucia
buna ziua.am o prietena in italia care sta cu sotul si ftita de 7 luni.el vrea sa o trimita acasa in romania cu fata.s-a dus la aeroport sa se intereseze daca ... (vezi toată discuția)