avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestaţie examen
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestaţie examen

În speţă este vorba de un examen organizat pentru promovare post vacant;
Comisia este alcatuit din trei persoane conform regulamentului interior;
Pentru acest concurs s-au înscris două persoane având drepturi şi pregătire profesională conform cerinţelor.
Problema este că în comisie se află o persoană în calitate de şef ierarhic care a propus pe unuia dintre concurenţi care ar fi mai acceptabil chiar înaintea publicării examenului pentru ocuparea postului, care se află în subordinea sa. Mai mult, tematica, bibliografia, testul care va fi la examen este întocmit de această persoană.
Ce se poate face în acest caz ?

Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: SzAlex , utilizator 09:54, 29 Noiembrie 2015
Buna dimineata,
Se poate face contestatie.
Dupa afisarea rezultatelor obtinute la selectia dosarelor, proba scrisa sau proba practica, dupa caz, si interviu, candidatii nemultumiti pot face contestatie, in termen de cel mult 48 de ore de la data afisarii rezultatului selectiei dosarelor, respectiv de la data afisarii rezultatului probei scrise ori a interviului, la sediul autoritatii sau institutiei publice organizatoare a concursului, sub sanctiunea decaderii din acest drept.
Care este legea actuală valabilă după care se organizează concursul la instituţii publice?
- pentru personalul contractual :
HG 286/2011 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator functiilor contractuale si a criteriilor de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar platit din fonduri publice

- pentru functionarii publici
HG 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici
Vă mulţumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie concurs angajare madone121 madone121 Buna seara, Vreau sa stiu daca exista vreun demers legal prin care pot contesta subevaluarea unui candidat la un concurs de angajare? Mai exact, am dat ... (vezi toată discuția)
Examen pe post sonias sonias Va rog sa-mi spuneti in care lege se prevede examenul pe post, dar nu pentru functionari publici. In speta, Posta Romana. Cum se desfasoara examenul scris si ... (vezi toată discuția)
Contestatie proba scrisa concurs Cristinabv Cristinabv Daca un candidat face contestatie si o trimite pe e-mailul institutiei sau pe fax ca sa se poata incadra in termenul prevazut de lege, se ia in considerare ... (vezi toată discuția)