avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilier Juridic in UK
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilier Juridic in UK

Buna ziua,

As dori sa va supun atentiei o problema referitoare la capacitatea unui consilier juridic roman de a reprezenta o firma din UE.
Poate sa fie tot consilier juridic intr-o alta tara din UE? Gen Anglia? Compania la care lucrez a fuzionat cu o alta companie din UK si se doreste ca toate contractele de munca sa fie trecute pe compania din Anglia. Este ok din punct de vedere al legislatiei noastre referitoare la consilieri juridici? #-o
Trebuie sa se inregistreze la o asociatie profesionala de aceasi fel in UK? Si care ar fi aceasta?

Va multumesc mult mult de tot pentru orice sugestie si raspuns!
O zi excelenta! :)
Cel mai recent răspuns: Bojan I.M. , Mediator 06:46, 26 Iulie 2009
Cautati daca exista reciprocitate privind dreptul de profesare a acesteia in atat in UK cat si in Romania.
La noi ei pot profesa, si drept urmare ar trebui sa consultati legislatia corelativa din UK. Acolo veti afla ori la MEC ori MAE.
In primul rand sistenul anglo-saxon de drept este bazat pe dreptul cutumiar. Nu va vor accepta cu inscrierea in cartea de munca a profesiei de consilier juridic in Anglia decat daca aduceti dovada ca ati urmat cursurile unei facultati de drept in Anglia. Dreptul anglo-saxon este un drept jurisprudenţial, adică un sistem în care izvorul principal de drept îl constituie precedentele judiciareB-)
Trebuie sa va adresati "Centrului Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor".

Legislatia si procedurile aferente le gasiti la [ link extern ] /


QCERT a scris:

Trebuie sa va adresati "Centrului Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor".

Legislatia si procedurile aferente le gasiti la [ link extern ] /





Si sa mai faca inca o data facultatea de drept in Anglia fiindca nu este recunoscuta cea facuta in Romania!:D
In Anglia nu exista profesia de consilier juridic. In house lawyer (counsel) este cea mai apropiata... In concluzie .. avocat.
Nu cred ca exista nici o problema in ceea ce priveste echivalarea atata timp cat locul de munca este in Romania.
Probabil ca este o simpla stratagema pt evitarea taxelor aferente salariilor. Atentie la semnarea nului contract... in anglia angajatul este responsabil pt plata taxelor si impozitelor.
Oricum.... este suficienta facultatea din romania pt a profesa in anglia, se dau cateva examene.. Orice examen se plateste... costurile sunt intre 1500-4000 lire.

Alte discuții în legătură

Absolvent de drept in franta, poate profesa in romania? Silvia  Aldea Silvia Aldea Un absolvent (cetatean roman) al Universitatii de Drept din Lyon Franta (Jean Moulin) poate profesa in Romania in baza diplomei de licenta eliberata de cei din ... (vezi toată discuția)
Pot accede la profesii juridice in romania cu diploma din strainatate? pisicapisica pisicapisica Am absolvit o facultate de drept din strainatate (UE) , Maastricht University si am primit un atestat de echivalare de la MEN, cu urmatoarele mentiuni: \"In ... (vezi toată discuția)
Echivalare studii andreibb andreibb Buna seara, Ma adresez Dumneavoastra in speranta ca mi-ati putea lamuri o intrebare. Am absolvit o facultate de drept din strainatate (UE) si am primit ... (vezi toată discuția)