avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilier Juridic in UK
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilier Juridic in UK

Buna ziua,

As dori sa va supun atentiei o problema referitoare la capacitatea unui consilier juridic roman de a reprezenta o firma din UE.
Poate sa fie tot consilier juridic intr-o alta tara din UE? Gen Anglia? Compania la care lucrez a fuzionat cu o alta companie din UK si se doreste ca toate contractele de munca sa fie trecute pe compania din Anglia. Este ok din punct de vedere al legislatiei noastre referitoare la consilieri juridici? #-o
Trebuie sa se inregistreze la o asociatie profesionala de aceasi fel in UK? Si care ar fi aceasta?

Va multumesc mult mult de tot pentru orice sugestie si raspuns!
O zi excelenta! :)
Cel mai recent răspuns: Bojan I.M. , Mediator 06:46, 26 Iulie 2009
bpcs a scris:

In Anglia nu exista profesia de consilier juridic. In house lawyer (counsel) este cea mai apropiata... In concluzie .. avocat.
Nu cred ca exista nici o problema in ceea ce priveste echivalarea atata timp cat locul de munca este in Romania.
Probabil ca este o simpla stratagema pt evitarea taxelor aferente salariilor. Atentie la semnarea nului contract... in anglia angajatul este responsabil pt plata taxelor si impozitelor.
Oricum.... este suficienta facultatea din romania pt a profesa in anglia, se dau cateva examene.. Orice examen se plateste... costurile sunt intre 1500-4000 lire.


www.naric.org.ok
[ link extern ]
Intrati pe acest link...si trimitei toate actele dvs acolo!Acest institut este organul oficial care echivaleaza diplomele! O sa vedeti raspunsul lor!
Nici pe departe ce a spus BPCS!
Va spun..facultatea de drept nu se echivaleaza in Anglia...decat daca o faceti din nou!=D>
Iar cele cateva examene sunt cateva in sensul de 4 ani de examene!Si nu costa 1500-4000 lire nici macar pe an! Costa 10.000 pounds pe an.Minim!#-o
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iulie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Plecati de la o premisa gresita.... aveti detaliile necesare pe siteul consilierilor juridici :
[ link extern ]

Acolo exista datele unui cj care a parcurs deja examenele respective si este avocat in UK (cum spuneam in postul anterior... nu exista profesia de consilier juridic)

Mai mult....in unul dintre documentele CCBE (consiliul comun al barourilor europene) este amintita aceasta posibilitate cu referire la cazuri concrete.

In alta ordine de idei.... suntem membrii UE... iar diplomele sunt recunoscute in toate tarile membre prin lege... :)
Diferentele dintre profesii (cj si avocat) sunt reglementate in fiecare stat membru in functie de specificul national.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absolvent de drept in franta, poate profesa in romania? Silvia  Aldea Silvia Aldea Un absolvent (cetatean roman) al Universitatii de Drept din Lyon Franta (Jean Moulin) poate profesa in Romania in baza diplomei de licenta eliberata de cei din ... (vezi toată discuția)
Pot accede la profesii juridice in romania cu diploma din strainatate? pisicapisica pisicapisica Am absolvit o facultate de drept din strainatate (UE) , Maastricht University si am primit un atestat de echivalare de la MEN, cu urmatoarele mentiuni: \"In ... (vezi toată discuția)
Echivalare studii andreibb andreibb Buna seara, Ma adresez Dumneavoastra in speranta ca mi-ati putea lamuri o intrebare. Am absolvit o facultate de drept din strainatate (UE) si am primit ... (vezi toată discuția)